Julmarknad i Hedemora
Häst och vagn är ett av de återkommande momenten i julmarknaden som hålls längs Åsgatan (som spärras av) under julmarknaden i Hedemora.
Foto: Hedemora Handlingskraft

Julmarknaden står för dörren

HEDEMORA. Julmarknaden längs Åsgatan står för dörren. Den 3 december, på första advent, är det dags. “Upplägget blir i princip detsamma som tidigare”, säger Charlott Hill, verksamhetssamordnare på Hedemora Handlingskraft.

Marknadsstånd längs Åsgatan, ponnyridning, en tomte som anländer med häst och vagn, maskotar på stan samt julmusik och modevisning. Ja, det mesta är sig likt när det blir julmarknad i centrala Hedemora.
– Som vanligt spärrar vi av Åsgatan, från Centrumrondellen ner till Wienerkonditoriet. Det blir marknadsknallar längst hela gatan, det är ett 30-tal anmälda. Det ska bli jätteroligt, sortimentet är väldigt blandat. Dessutom ställer ett antal UF-företagare ut och visar upp sig och sina företag, säger Charlott Hill.

Julmarknad i Hedemora
Den 3 december, på första advent, är det dags för julmarknad längs Åsgatan i centrala Hedemora. Foto: Hedemora Handlingskraft

Bönder med sina traktorer återkommer även i år.
– Och det blir också på Åsgatan. Det enda som inte sker längst Åsgatan är modevisningen som blir på Hökartorget, hälsar Charlott Hill.

Är marknadsknallarna lokala eller från andra orter?
– Lite blandat, många är från kommunen men det är även några som kommer utifrån. Det finns fortfarande platser kvar, så länge man har eget bord att ta med. Vi kan ta med folk in i det sista, egentligen, men man måste anmäla sig före, säger Charlott Hill.

Julmarknad i Hedemora
Åsgatan spärras av under julmarknaden, så att besökarna ska kunna strosa fritt till fots. Foto: Hedemora Handlingskraft

Fler funktionärer sökes också och nu hoppas arrangörerna på fint vinterväder.
– Som det är i dag (20 november) vore perfekt. Lagom kallt och någon snöflinga. Det ger julstämning. Och det får gärna bli lite sol också, önskar Charlott Hill.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS