Här är nästan hela ensemblen i Jernets uppsättning av “Alice i underlandet” som snart har premiär på Forum i Kvarnsveden. Aktörerna backas upp av ett liveband från Borlänge musikskola
Foto: Privat

Jernet sätter upp musikal

KVARNSVEDEN. Det sjuder av liv på Forum i Kvarnsveden där Jernet nu förbereder sig för premiär på musikalen “Alice i underlandet”. – Vi har kul tillsammans och peppar varandra. Vårt motto är att alla duger och är lika viktiga, säger Yvonne Sundqvist, en av skådespelarna.

Arbetarteaterföreningen Jernet bildades 1991 och satte upp första föreställningen “Från intet allt vi vilja” året därpå. Ett av syftena med verksamheten var att göra det möjligt för gammal och ung att arbeta tillsammans.
Efter ett 20-tal föreställningar är det nu dags för premiär på musikalen “Alice i underlandet”. Och Yvonne Sundqvist som sitter i styrelsen och även spelar hasselmusen kan konstatera att målet uppfyllts.
– Vi är cirka 40 personer i ensemblen. Den yngsta är sju och den äldsta är 71 år. Det är så roligt med blandade åldrar och vi har en fin samvaro, säger hon.
Hon betonar att alla är lika viktiga oavsett roll och antal repliker och att gruppen svetsats samman genom lekar och trygghetsövningar.
– Vi brukar säga att bara vi har kul tillsammans så blir det bra.
“Alice i underlandet” ges i sex föreställningar med premiär den 10 november. Den innehåller 20 låtar som kompas av tre elever från musikskolan och deras lärare Tomas Andersson.
– Det är extra spännande att vi får ha levande musik.
Föreställningen rekommenderas från sju år eftersom den kan upplevas som lite läskig och lång, säger Yvonne.
– Allt arbete är ideellt och vi har fri entré men tar gärna emot bidrag som går tillbaka till teaterverksamheten.
Boken “Alice i underlandet” är skriven av Lewis Caroll och kom ut 1865. Den handlar om flickan Alice som faller ner i ett kaninhål och hamnar i en värld fylld av äventyr.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS