Jakt- och fiskebutik i Långshyttan
McPloys Jakt och Vildmark, återfinns i det gamla kommunhuset mitt i Långshyttan. Patrik Johansson, från Långshyttan, sköter butiken. Denna dag hade han med sig “en praktikant” i form av sin son, Albin Johansson. “Jag fiskar också, både med metspö och kastspö”, säger Albin.
Foto: Pär Sönnert

Jakt- och fiskebutiken har laddat om: “Läget här kan ju inte bli bättre”

LÅNGSHYTTAN. Jakt- och fiskebutiken i centrala Långshyttan har öppnats på nytt. Peter Johansson, från bygden, sköter butiken som ägs och drivs av Patrik Söderberg. “Det är ett stort plus att det finns ganska många fiskare och jägare i Långshyttan”, säger Patrik Söderberg, som är bosatt i Norberg och från början kommer från Krylbo.

När Lokalt i:s utsände kommer på besök har Peter Johansson precis öppnat butiken för dagen.
– Och jag har praktikanten med mig, säger han och nickar åt sonen Albin som också är på plats.
– Jag fiskar också, både med metspö och kastspö, säger Albin.

Jakt- och fiskebutik i Långshyttan
Butiken, med namnet McPloys Jakt och Vildmark, återfinns i det gamla kommunhuset mitt i Långshyttan, vid rondellen intill bland annat Ica Mathyttan. Foto: Pär Sönnert

Butiken, med namnet McPloys Jakt och Vildmark, återfinns i det gamla kommunhuset mitt i Långshyttan. Ett par av rummen har renoverats och fyllts med kläder samt jakt- och fiskeutrustning.
– Det hittar hit lite folk. De är positiva och tycker att det är skönt att de slipper åka ända till Borlänge eller Falun för att hitta sådana här produkter. Samtidigt vet de om att det är upp till dem att handla lokalt om butiken ska kunna bli kvar. Men det finns ett stort intresse för jakt och fiske häromkring, säger Peter Johansson.

Jakt- och fiskebutik i Långshyttan
I butiken säljs både fiske- och (som här) jaktutrustning. Foto: Pär Sönnert

Patrik Söderberg äger butiken och Peter Johansson jobbar i den.
– Patrik öppnade butiken här för ett bra tag sedan men fick inte riktigt snurr på det så han stängde. Sedan kom vi överens om att jag skulle hjälpa honom i butiken. Läget kan ju inte bli bättre här, precis vid rondellen och Ica, säger Peter Johansson.

Jakt- och fiskebutik i Långshyttan
“Det hittar hit lite folk. De är positiva och tycker att det är skönt att de slipper åka ända till Borlänge eller Falun för att hitta sådana här produkter. Samtidigt vet de om att det är upp till dem att handla lokalt om butiken ska kunna bli kvar. Men det finns ett stort intresse för jakt och fiske häromkring”, säger Peter Johansson. Foto: Pär Sönnert

Patrik Söderberg är bosatt i Norberg men kommer från början från Krylbo i Avesta.
– Jag känner fastighetsägaren i Långshyttan sedan tidigare. Lokalhyran är billigare än i Avesta och Hedemora. Här har jag en rimlig hyra som jag klarar av, vilket är nödvändigt nu under uppbyggnaden av produktsortimentet. Sen är det ett stort plus att det finns ganska många fiskare och jägare i Långshyttan, säger Patrik Söderberg.

Jakt- och fiskebutik i Långshyttan
Kulor till luftgevär finns på hyllorna. Foto: Pär Sönnert

Så här års är det lågsäsong för jakt och fiske.
– Ja, det är väl mest pimpelfiske och angling som gäller nu. Man går mest och väntar på att isarna ska släppa. Men vi har redan fått in en del utrustning inför sommarfisket. Det finns många fina sjöar att fiska i häromkring, som Långsjön och så finns det mycket gös i Amungen, säger Peter Johansson.

[YouPlaySinglePlayer video="2337,1874,278926"]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS