Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Trots att e-handeln ökar tror hon att det finns behov av en fysisk butik. ”Här kan man prova att halsbandet eller selen sitter bra så att hunden kan röra sig fritt”, säger Isabell Tronelius.

Isabell hjälper hundägare att hitta rätt i butiken

AVESTA. För knappt två år sedan startade Isabell Tronelius en hundhall i Avesta. Nu tar hon nästa kliv och öppnar en egen hundbutik. – Det började med lite försäljning på hundhallen. Sen växte det till en butik, säger hon.

”Hundsportsbutiken” på Prästgatan har varit öppen i drygt en månad.
Här finns gott om hundleksaker, koppel och foder.
Isabells egen hund Twix får prova leksakerna och är mycket förtjust.
– Jag tror att fördelen här är att jag själv har ett brinnande hundintresse. Jag är noggrann med vad jag tar in så man får bra kvalitet.

Hunden Twix gillar butikens leksaker. Foto: Lisa Björklund

Isabell berättar att – förutom hennes två små barn – upptar hundintresset det mesta av hennes tid. Hon har hundhall, hundbutik och håller grundkurser för nyblivna hundägare samt mer avancerade kurser i exempelvis lydnad och agility för mer erfarna hundägare.
Butiken startade hon eftersom det fanns ett behov av träningsutrustning för olika träningstyper samt exempelvis av tuggben i bra kvalitet utan kemikalier.
– Vi tänker mer – inte bara på vad vi stoppar i oss som människor – utan även vad våra hundar får.

Trots att e-handeln ökar går butiken bra, säger Isabell, som säljer mycket selar, koppel och halsband för det är sånt som folk vill prova på plats.
– Här kan jag erbjuda trygghet och service. Man kan diskutera vad hunden behöver. Sen har även jag en webbshop.

Intresset för hundar har Isabell haft sen barnsben. Och det är starkt. Hon är nämligen allergisk mot hundar och har ätit allergimedicin i perioder.
– Jag är allergisk, blir snuvig och det rinner i ögonen, men det är olika från hund till hund. Jag känner mycket av vissa och vissa lite mindre. De hundar jag själv har haft har jag tålt ganska bra.

Det mesta av Isabell Tronelius tid upptas av hundintresset och hennes två barn. Foto: Lisa Björklund

Eftersom Isabell är allergisk tog det lite tid för hennes föräldrar att uppfylla dotterns önskan om att få en egen hund.
– Jag bad min mamma och sa: ”Snälla kan vi köpa en hund”. När jag var 12 år så sa min mamma till slut: ”Ja okej, du får spara ihop till den själv och sköta den själv”. När vi skaffade den första hunden som var min egen skulle jag fylla 13 år.

Hunden var en Flatcoated retriever som hette Chica. Sedan var det kört. På gymnasiet gick Isabell på hundsportsgymnasiet i Forshagaakademien i Värmland och redan under studietiden startade hon ett eget företag.
I somras dog Chica, 14 år gammal. Till minne av henne har Hundsportsbutikens logga en silhuettbild av Chica och Isabell.

Det här är Isabell
Ålder: 28 år.
Bor: Folkärna.
Familj: Mannen Pontus och barnen Feline, 6 år, och Louie, 3 år.
Intressen: Hundar, hundar och hundar för hela slanten.
Läser: Ofta kursmaterial för kompetensutveckling när det gäller hundar.
Ser gärna på tv: Kriminalserier.
Senaste film: En Disneyfilm med barnen.

Loggan till hundsportsbutiken är en silhuettbild på Isabell och hennes första hund Chica. Foto: Lisa Björklund
[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!