Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Anders Söderlund driver pizzeria i Falun och Borlänge och snart öppnar han även en filial i Hedemora. Han har fått tillstånd att servera alkohol i padelhallen – men bara om ingen spelar samtidigt.
Foto: Arkiv

Får inte servera alkohol när det spelas padel

BORLÄNGE. Det blir ingen alkohol i Borlänge padelcenter – inte till allmänheten i alla fall. – Jag funderar på att överklaga, men samtidigt måste man väl ha respekt för myndigheternas riktlinjer, säger Anders Söderlund som äger pizzerian i hallen.

Anders Söderlund driver sedan några månader pizzeria Tondo som ligger i padelhallen. Han hade ansökt om att få servera alkohol i restaurangen från klockan åtta på morgonen.
Nu har nämnden för alkohol, tobak och narkotika, ATL-nämnden, sagt sitt i frågan.
– Han får tillstånd från klockan 11.00 till 01.00, men inte om det samtidigt bedrivs idrottsverksamhet där, säger Karin Örjes (C), vice ordförande i nämnden.
För Tondos del innebär detta i princip ett avslag.
– Jag får ju inte servera till allmänheten, men det kan bli lättare att söka tillstånd för slutna sällskap i konferensrummet till exempel, säger Anders Söderlund.
Vad tänker du om beslutet?
– Jag tycker det är lite galet eftersom det finns andra ställen i Sverige där man kan dricka samtidigt som man tittar på padel eller att man kan spela bowling och ta något att dricka.
En ledamot i ATL-nämnden reserverade sig mot beslutet och tyckte att pizzerian skulle få servera alkohol även om det pågick idrott i hallen.

 

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!