IK Juno har bra fart på ungdomsverksamheten. I år hade klubben rekordstort antal spelare kvalificerade till Ungdoms-SM. Svante Törnqvist (HJ17), Frida Törnqvist (F13), Elis Fällgren (HJ17), Samuel Pettersson Harén (P13) och Tobias Myrzell (P15) fanns på plats i Skövde Arena. Saknas på bilden gör Hannah Holgersson (DJ17).
Foto: Kenneth Johansson

IK Juno satte rekord i Ungdoms-SM

AVESTA/SKÖVDE. Hela sju IK Juno-spelare var kvalificerade till Ungdoms-SM. Nu blev det sex stycken som kom till spel, men så många har klubben aldrig haft med på ett USM.

– Vi har tidigare haft fem stycken som mest så det här var rekord. Egentligen skulle vi varit sju, men Isak Nyholms klass blev struken då det blev för få spelare, berättar Sven-Inge Grönqvist.
Nu var Isak ändå på plats i Skövde för att ta emot ett stipendium till Ernst Bolldéns minne, ett stipendium som hjälper Isak i sin fortsatta satsning inom parapingisen.
Tyvärr alltså inget spel för Isak, men sex andra juniorer deltog.

Elis Fällgren spelade i HJ17 och tog sig vidare till slutspelsträdet via att i poolen ha vunnit två matcher och förlorat en. Där tog det stopp i första omgången men det var ett tufft möte som gick till ett sjunde och avgörande set, som Elis förlorade med 11-5.
– Det kändes helt okej, jag spelade rätt så bra. Men jag hade kunnat vinna sista, det var surt, säger 17-årige Elis som nu gjorde sitt andra USM.

I samma klass spelade Svante Törnqvist, 16 år.
– Jag tyckte jag spelade okej i poolen och i slutspelet var det delvis bra, säger Svante efter sitt femte USM.
Svante tog tre vinster i poolen och vann sedan i första omgången. Därefter, i sextondelsfinalen, blev David Törner, Norrtulls SK, för svår.
– Jag mötte honom i sextondelen i fjol också och då vann jag med 4-3, men nu vann han med 4-2.

Svantes lillasyster Frida Törnqvist spelade mot ett år äldre tjejer i F13. Frida var nöjd med sin insats, hon vann samtliga tre möten i poolen och en match i slutspelet.
– Jag ville ta mig vidare från poolen, sedan var jag väldigt nöjd med att vinna första matchen med 4-0 för jag brukar förlora mot henne, säger Frida.

Tobias Myrzell var direktkvalificerad i P15 och slapp därmed kvalet via poolspel. I slutspelet stod han över första omgången, men sedan blev det förlust direkt.
– Om man är bland de 16 bästa på Sverigerankingen så blir man direktkvalificerad. Men jag var lite nervös och det tog slut direkt. Just då var jag väldigt besviken, säger Tobias.

Junos yngsta deltagare var Samuel Pettersson Harén i P13.
– Det var mitt första SM och jag var lite nervös. Men det är ju alltid kul att vara med där, säger Samuel.
Samuel blev utan vinst, tre förluster i poolen följdes sedan av ett B-slutspel.
Hannah Holgersson var direktkvalificerad i DJ17. Hon tog två segrar innan årets USM-äventyr tog slut i kvartsfinalen efter ett drama över sju set.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 21 2019.

Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS