Ida Långbacka blir ny kultur- och fritidschef i Norberg. Hon har länge jobbat som biträdande chef och varit med i arbetsgruppen.
Foto: Norbergs Kommun

Ida vill fortsätta utveckla idrotts- och kulturlivet

NORBERG. Ida Långbacka, som tills nu jobbat som biträdande kultur- och fritidschef, har blivit utsedd av Norbergs kommun till verkställande chef för samma område. – Det är jätteroligt att få uppdraget jag uppskattar att få förtroendet att driva våra frågor vidare, säger Ida Långbacka.

Ida Långbacka tillträder den 1 december och hennes första uppgift blir att lära känna den nya kultur- och fritidsnämnden som tillträder i januari. Hon har jobbat i den tillhörande arbetsgruppen tidigare och ser fram emot att fortsätta arbetet där.
– Det handlar om att vidareutveckla vårt arbete och se var vi kan ta oss någonstans.
Hon vill fortsätta att låta Norbergs idrotts- och kulturliv växa och försöka utveckla nya möjligheter för kommunen. Hon berättar att sommarfestivalen i Tingshusparken kommer tillbaka i år i lite ny skepnad.
– Vi kommer att plocka bort “bok” i sommarbok i Bergslagen så det blir “Sommar i Bergslagen”. Tanken är att vi ska ha fler kulturaktiviteter som målning och föreläsningar i flera konstformer. Vi ska blanda rena artister och samtal på scenen till exempel.

Man ska försöka ha ett konstprojekt och en utställning av lokala konstnärer. Man flyttar även evenemanget till försommaren.
På frågan om en eventuell läktare i Klackberg säger Ida att området Klackberg är lite speciell på grund av naturreservatet.
– Det är en härlig plats men även lite komplicerad rent rättsligt så det är en dialog vi får föra med vår kommunekolog till exempel.
Ida Långbacka är ifrån Vad utanför Söderbärke och bor där i nuläget.
– Det är inget större problem att pendla. Bor man i Vad så är det pendling som gäller oavsett var man jobbar så det går bra.

Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS