Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Daniel Lindkvist, klubbchef i IBF Falun. “Nu börjar det verkligen hetta till och säsongen är i ett laddat skede”, meddelar han gällande seniorlagens framfart i SSL.
Foto: Sonny Jonasson

IBF kraftsamlar i hett säsongsskede: “Vill ha Falun med oss hela vägen”

FALUN. Det är sällan vilopuls kring en storklubb som IBF Falun. Nu råder dock full snurr på fler fronter än brukligt, och med mängder av muntra besked i sportslig favör. Klubbchefen Daniel Lindkvist sorterar bland begivenheterna i ett viktigt skede av innebandysäsongen. – Det väntar några minst sagt intressanta matcher, säger han.

Emil Johansson är för andra gången utsedd till världens bäste spelare på herrsidan.
Alexander Galante Carlström får H.M. Konungens medalj för sina insatser för innebandyn.

Herrarna leder serien och är även klara för final mot Kalmarsund i Svenska Cupen. Inom kort väntar en tung och tongivande kamp mot rivalen Storvreta.
Damerna har en stilig position i tabellens toppkvartett och vill säkra bra slagläge inför säsongens brännheta fortsättning.
Slutspelet hägrar för båda lagen på en inte alltför avlägsen horisont.

Summa summarum kan det konstateras att tempot tveklöst är rejält uppskruvat hos den rosasvarta giganten från residensstaden.
– Just nu händer det väldigt mycket, vi är inne i en både intensiv och rolig period.
– Vi har haft några riktigt härliga och välbesökta matcher på slutet, och det här är något vi önskar ska fortsätta när säsongen nu bara blir mer spännande ju längre den fortgår, säger klubbchefen Lindkvist.

Han vandrar framåt i en tankekedja som önskar koppla an till föregående resonemang – där publiken finns i fokus.
– Pandemin bidrog nog till att delvis förändra hur vissa tittar på idrott. Man kanske väljer skärmen i hemmamiljö framför matcharenorna, betänker han.
– Det har för oss, och säkert även för många andra, varit tuffare än väntat att locka tillbaka alla till läktaren. Vi tappade under pandemin även intäkter från cuper och camper, och publikbiten är också betydande. Varje såld biljett är viktig för oss.

Daniel Lindkvist gläds åt hög innebandypuls och hyser förhoppning att lagen rusar mot slutspel i sällskap av storpublik. Foto: Sonny Jonasson

Vidare framhåller han att klubben ständigt strävar efter nya grepp i syfte att skapa stark attraktion för att beskåda innebandy på plats.
– Vi har fått fundera ett par extra varv vad vi kan göra för att få tillbaka majoriteten av åskådarna till helst samtliga seriematcher. Nu har vi som sagt nyligen haft några matcher av tung dignitet, och det har varit fantastiskt att känna den här nästan elektriska stämningen som kan infinna sig här uppe.
Daniel Lindkvist betonar att IBF Falun hyser en fast övertygelse om att man har Sveriges bästa innebandypublik.
Därav önskar såväl ledning som lirare att publiken under återstående hemmamatcher och slutspel krokar arm med lagen i jakt på nya segrar.

Målet är att skicka adrenalinstaplarna rakt upp i taket på Guide arena.
– Jag tror att folk behöver komma hit och känna att “det här är ju kul”. Liveupplevelsen är något speciellt, man är del av något större. Det liksom vibrerar i hela hallen, redogör Daniel för den idrottsliga dynamit som tycks trivas tämligen bra på Lugnet.

Han understryker storheten i de anmärkningsvärda prestationer och utmärkelser som nu tillfallit IBF-spelare.
Därtill att det närmast ryker av rafflande utmaningar för såväl herr- som damlag.
– Ja, nu börjar det verkligen hetta till och säsongen är i ett laddat skede. Vi är redo att ge allt och vi vill ha Falun med oss hela vägen, säger Daniel Lindkvist.

Foto: Sonny Jonasson/Arkiv

Återstående IBF-matcher i Svenska Superligan 2022/2023
Herrar:
11/2: Växjö–Falun
15/2: Falun–Storvreta
18/2: Linköping–Falun
25/2: Falun–Thorengruppen
2/3: Jönköping–Falun
4/3: Pixbo–Falun
11/3: Falun–Hagunda
Den 23 februari spelar man final i Svenska Cupen mot Kalmarsund i SBB Arena i Kalmar.

Damer:
11/2: Nacka–Falun
18/2: Falun–Rönnby
26/2: Täby–Falun
3/3: Falun–Sirius
5/3: Åkersberga–Falun
11/3: Warberg–Falun
18/3: Falun–Lund
(Källa: IBF Falun)

[YouPlaySinglePlayer video="2337,1874,389607" yot yod ap]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!