En sannolikt rafflande innebandythriller väntar IBF Borlänge som nu har avancemang till allsvenskan i sikte.
Foto: Privat

IBF Borlänge spelar historiskt playoff

BORLÄNGE. För första gången i klubbens historia ska IBF Borlänge kvala till allsvenskan. – Vi räknar oss som underdogs och har verkligen chansen, säger Johan Carlsson, sportchef i innebandyföreningen.

När en omgång återstod stod det klart att Borlängeklubben hade fixat en av de första fyra platserna i division 1-serien.
På söndagen inleds playoff 1 och motståndare är KAIS Mora.
– Vi har en bra chans att ta oss upp, säger Johan Carlsson, spelande sportchef.
Det har han fog att säga, mötena med tabelltvåan KAIS Mora har nämligen slutat med seger 9-3 hemma och förlust 3-8 borta.

Borlänge slutade på tredje plats i division 1 västra Svealand efter endast fyra förluster på 20 matcher.
– Målet var att ta oss till kval och för klubben är det här stort. Vi har aldrig kvalat till allsvenskan, säger Carlsson.
Playoff ett inleds med bortamatch den 19 mars och tisdagen efter är det match i Maserhallen. Skulle lagen då stå på varsin seger spelas den tredje och avgörande matchen i Mora söndagen den 26 mars.
– Mora har en riktigt vass förstafemma och det gäller att få stopp på dem. Då gäller det att spela fysiskt och vara kylig.

Tar sig IBF Borlänge vidare väntar spel i playoff två och där får de möta vinnaren i mötet mellan Nilsby IK och IBK Runsten. Att seriesegraren Nilsby IK valde IBK Runsten var ingen överraskning.
– Ingen vill möta oss, påpekar Carlsson, som hoppas på en stor publik på tisdag.
– När vi kvalade förra gången kom det över 700 åskådare och vi vet att det finns ett stort intresse.
Noteras kan att favoriten Nilsby IK från Kil har inte besegrat Borlänge under ordinarie speltid den här säsongen. Hemma föll Borlänge med 4-5 efter förlängning och borta blev det seger med 5-4.

Även i playoff två är det bäst av tre matcher och segraren spelar i höst i allsvenskan – den näst högsta serien.
– Målet är att vi ska ta steget upp i allsvenskan, men det har inte varit det primära målet i år. Men nu är vi i kvalet och vill förstås gå upp.
– Vi har tre bra femmor och det är av våra styrkor, säger Carlsson.

Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS