I fjärde försöket kom första segern

LUDVIKA. Efter tre inledande förluster i bowlingens elitserie kom säsongens första seger för Ludvika BK den gångna helgen. Hemma mot Kulladals BS blev det seger med 15–5.

När elitserien startade för några veckor sedan föll LBK mot BK Full House och BKF Falkenberg på bortaplan. Det blev även förlust mot IKW/Köping BK i hemmapremiären. Men när Malmöklubben Kulladals BS gästade hallen i Ludvika hade de inte en chans: 15–5 (4–1, 4–1, 3–2, 4–1) till LBK – som slog 6 151 poäng. Kulladal fick ihop 5 813 poäng.
– Men matchen var jämnare än siffrorna visar. Alla serierna var jämna i början, men efter halva serierna visade vi klass och drog ifrån, berättar lagledare Olle Andersson.

Magnus Lindkvist var bäst av alla och dammade in 959 poäng. Andreas Grönstrand 807 och Daniel Johansson 800 får också godkänt.
– Spelet ser bättre och bättre ut, men mer spärrträning rekommenderas på den erkänt svåra profilen som vi har valt att spela på i hemmamatcherna. Den har vi valt för att motståndarna ska få det svårt att möta oss på vår hemmabanor. Men då krävs det också att man själva klarar av profilen, säger Andersson.

På lördagen (21/10) blir det tufft för Ludvika då de reser till Göteborg och möter regerande svenska mästarna Team Pergamon BC med många VM-spelare och spelare som spelar i USA på proffstouren. På eftermiddagen väntar sedan Team Alingsås BC i en tuff match.
– Någon poäng på den resan skulle vara mer än godkänt, det blir nog svårt, men inte helt omöjligt, säger Olle Andersson.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS