Elin Bengts nya bok släpptes den 7 februari.
Foto: Sara Flodin

Horndalsförfattare aktuell med ny bok

AVESTA. Sommaren 2023 debuterade Elin Bengts som författare med boken ”Surdegsbagaren”. I dagarna publiceras hennes andra bok. – Det är en varm och rolig bok med vissa djupare inslag, men framför allt vill jag sprida glädje med den.

Hon är uppvuxen i Horndal och arbetar som socionom. På nyårsafton blev hon mamma för första gången.
Trots det fulltecknade schemat har Elin Bengts inte tagit någon större paus från skrivandet.
– Jag är väldigt disciplinerad, det är nog min starkaste sida; att jag ser till att få det gjort. Sen tycker jag det är kul också men det gäller ju att skriva även annars, inte bara när det är kul.

Den nya boken heter “När Ingeborg Malm skulle lära sig simma” och handlar om just det som titeln antyder.
– Ingeborg är en gammal dam som bor i en husvagn, hon är ett original. Hon ska snart fylla 80 år och har lovat sig själv att lära sig simma innan dess.

Varför ska Ingeborg lära sig simma?
– Hon har en släkthistoria som gör att hon tror att hon kommer dö på sin 80-årsdag och hon har lovat att hon ska kunna simma innan hon dör.

Boken är utgiven både som e-bok och som ljudbok. Den är inläst av feelgood-boksinläsaren Anna Maria Käll och utgiven av bokförlaget Nona.
– Handlingen börjar med att Ingeborg dyker upp på sexåringarnas simskola men blir utslängd. Sen får hon oväntad hjälp med simlektioner. Samtidigt riskerar hon att bli vräkt från sin husvagn. Kommunen äger marken och kommunalrådet vill att en entreprenör ska bygga hus där.

Bokomslaget.
Elins bok utspelas främst i Horndal. Foto: Pressbild

Elin Bengts gillar småortsdramor och att karaktärer från olika generationer möts. I berättelsen pågår två parallella handlingar varav grundhistorien utspelar sig i Horndal.
Nu när Elins andra bok just publicerats har hon en liten paus, men snart är hon i gång igen med en tredje bok. Till den har hon ett grundsynopsis.
– Det känns kul. Jag har en idé – en början och en tanke om ungefär vad den ska handla om. Men mycket kommer också till mig medan jag sitter och skriver.

Har du några skrivknep?
– Att inte fastna när man tycker att det känns dåligt, utan bara skriva på. Det är bättre att gå tillbaka och korrigera i efterhand. Det svåra är att skriva klart, så bara skriv, fastna inte. Att läsa och skriva mycket är också ett bra sätt att lära sig på.

Elin Bengts
Ålder: 38 år.
Bor: I Västerås. Har en stuga i Horndal.
Uppvuxen: I Horndal.
Familj: Maken Chantz och den sex veckor gamla dottern Viola.
Intressen: Skriva och läsa.

Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS