Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Delar av Krylbo IF:s trupp säsongen 2024.

Hattrick av Hammarström när Krylbo IF vann premiären

AVESTA/KRYLBO. Smakstart! Så kan vi sammanfatta Krylbo IF:s första match i division 5-serien. Hemma på Krylbo IP vann KIF med 7-2 mot Hulåns IF efter bland annat ett hattrick av Patrik Hammarström.

Krylbo IF har en ambition att fortsätta klättra uppåt i seriesystemet. För två år sedan spelade klubben i division 7 – i år är det division 5 som gäller.
Och starten blev perfekt!
KIF mötte hemma på Krylbo IP Hulåns IF och vann med 7-2 (1-0). En match som hemmalaget dominerade, men det var först i andra halvlek som målskyttet lossnade.
Efter 45 minuter ledde hemmalaget med 1-0 efter mål av Patrik Hammarström.

I andra halvlek ökade David Vikström och Jack Franzén Olsson på till 3-0 innan gästerna reducerade.
Men KIF fortsatte att ösa på framåt och Patrik Hammarström fixade till slut ett hattrick och målskyttar blev även Lucas Aspgren och Martin Eriksson.
Det var för övrigt Krybo IF:s första match i division 5 sedan 1 oktober 2017, då blev det 0-7 hemma mot Nyhammars IF.

I samma serie föll Skogsbo-Avesta IF med 2-3 (2-0) hemma mot Bjursås IK. En match som Saif ledde med 2-0 (mål: Niclas Berglind och Benny Karlsson) fram till den 65:e minuten. Då kom vändningen för gästerna och 2-3-målet kom i den 88:e minuten.
I nästa omgång, söndag 5 maj, ska KIF möta IF Vikapojkarna borta och Saif möter FK Romme Krona – också det på bortaplan.

Avesta AIK:s damer spelade sin premiär i division 3 på måndagskvällen. Hemma mot Sollerö IF åkte laget på en riktig smäll – 2-12. Hemmalagets båda mål gjordes av Melinda Eriksson.
Närmast väntar Kvarnsvedens IK:s U-lag på bortaplan måndagen den 6 maj.