Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
En wall of fame kan kanske bli verklighet i Borlänge centrum i framtiden, men inte på fasaden till Handelsbankens hus som Marcus Gustafsson föreslagit.
Foto: Karin Diffner/arkivbild

Här blir ingen hyllning till Borlänges kändisar

BORLÄNGE. Marcus Gustafssons förslag om en ”wall of fame och walk of fame” på Stationsgatan ser inte ut att bli verklighet, men får inte helt tummen ner. ”Medborgarförslaget är bra och går till stor del hand i hand med de planer som redan finns”, skriver ansvariga.

Marcus Gustafsson lämnade förra året in ett medborgarförslag där han berättade om hur han tyckte att lokala kändisar skulle hyllas genom att porträtteras på väggen till Handelsbankens hus.
På trottoaren nedanför föreslog han stjärnor eller plattor med uppgifter om var och en. Gången och väggen skulle lysas upp kvällstid. Dessutom skulle en ljudanläggning kunna spela låtar av Borlänges stora musiker, något som redan sker vid Jussi Björlingstatyn.
– Då knyter man ihop stråket med Jussi Björling och får en röd tråd genom centrum, förklarade Marcus då.
– Det skulle marknadsföra centrum och Borlängeborna skulle bli stoltare, menade han.

Nu har ansvariga tjänstemän och politiker tittat närmare på Marcus förslag och de säger nej till det av olika skäl. Rent praktiskt så går det inte att göra något på just den väggen eftersom den har en fasad av marmor och är av stort arkitektoniskt värde.
”Byggnaden ägs dessutom inte av kommunen utan av en privat fastighetsägare”, står det i avslaget.
Däremot anser ansvariga att Marcus förslag är bra – men inte just där och inte just nu.
Det pågår, enligt svaret, flera parallella projekt inom kommunen med syfte att etablera Borlänge som musikstad, uppmärksamma Borlängeprofiler på olika sätt och utveckla centrumkärnan ytterligare.
”Vissa av dessa projekt ligger i en startfas och väntar på olika beslut och projektmedel”, skriver ansvariga.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!