Handbollslag i Hedemora
IFK Hedemora Handboll har ett nystartat ungdomslag som leder sin serie. Laget har fått stöttning av flera lokala företag och organisationer för att spelarna ska kunna utöva sin sport. “Vi är jättetacksamma över allt stöd”, säger Linda Hases, en av ledarna i laget. På bilden står Linda längst till vänster och hennes båda ledarkollegor Hanna Ankartjärn och Hadi Shams står längst till höger.
Foto: Privat

Handbollslaget stöttas av flera lokala företag: “Det betyder mycket för oss”

HEDEMORA. IFK Hedemora Handboll har ett par ungdomslag i spel denna säsong. Ett av dem är nystartat och leder sin serie. Laget har fått stöttning av flera lokala företag och organisationer för att spelarna ska kunna utöva sin sport. “Vi är jättetacksamma över allt stöd”, säger Linda Hases, en av ledarna i laget.

Laget i fråga består av 15 killar och två tjejer som spelar i en P12-serie.
– De är födda mellan 2009 och 2013. Merparten går i femman och sexan och de två äldsta spelarna är med på dispens. Serien började tufft men laget har kommit i gång och ligger nu etta i serien, berättar Linda Hases.

Serien i fråga består av fem lag. Hedemora möter Strand (från Hudiksvall), Ludvika och två lag från Borlänge.
– Så det blir rätt långa resor, framför allt till Hudiksvall, säger Linda.

Det har varit en utmaning för flera av spelarna att få skjuts till matcherna och träningarna, som på måndagar hålls i Vikmanshyttan och så onsdagarna i Vasahallen i Hedemora.
– Hedemora, Husby och Garpenbergs församling lånar ut en minibuss åt oss, för att spelarna ska kunna ta sig till träningar och matcherna. Det är väldigt värdefullt för oss, vi vill att alla spelare ska känna att de kan vara med och spela handboll och då underlättar detta oerhört mycket, säger en tacksam Linda Hases.

Handbollslag i Hedemora
Laget tränar i Vasahallen (bilden) samt i Vikmanshyttan. För att lösa skjuts åt alla spelarna får laget låna en minibuss av Hedemora, Husby och Garpenbergs församling. Dessutom har spelarna fått skor, väskor och tröjor av lokala företag. “Oerhört värdefullt”, säger en tacksam Linda Hases. Foto: Privat

Dessutom har ett par lokala företag ställt upp och sponsrat med utrustning.
– Flera av spelarna i laget har haft svårt att få tag i bra skor för handboll och Boliden i Garpenberg har sponsrat oss med 17 par skor och 17 väskor och så har Restaurang Källarmästaren sponsrat oss med tröjor. Vi var till Sportringen här i Hedemora förra veckan och så fick spelarna prova ut skor. Att få se den lyckan… Vi är så tacksamma, stödet betyder mycket, detta är stort för både spelarna och oss ledare. Det är så fint när folk sluter upp så här, säger Linda Hases.

Att starta upp ett handbollslag från noll är inte helt lätt.
– Men vi ledare som är med jobbar i skolor och med ungdomar. Jag jobbade tidigare på Vasaskolan, men är nu rektor på en skola i Falun. Hadi Shams är socialpedagog och “fältare” i kommunen och Hanna Ankartjärn jobbar som kock på Olympicaskolan så vi rör oss bland barn och ungdomar så vi började med att fråga där om någon ville börja spela handboll, säger Linda Hases, som själv har varit ledare i klubben i tre års tid nu.
– De första två åren var jag ledare tillsammans med Bea Myrzell, som är ungdomsstödjare i kommunen. Hon är nu ledare för vårt mixade lag, som är yngre än vårt gäng. Själv har jag min son i laget som jag är ledare för, säger Linda Hases.

I skrivande stund har laget två sammandrag kvar, i Borlänge och Ludvika.
– Sedan drömmer vi ju framåt, tänk om vi skulle kunna åka på cuper framöver. Det är ju den ekonomiska biten som det hänger på, säger Linda Hases.

[YouPlaySinglePlayer video="2337,1874,278941"]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS