Glenn Nyberg, fotbollsdomare från Säter som bor i Borlänge
Glenn Nyberg är bosatt i Borlänge och uppvuxen i Säter. Foto: Pär Sönnert/arkiv

Han är enligt spelarna bästa domaren i allsvenskan

DALARNA. Nedräkningen till avspark i årets upplaga av allsvenskan har börjat och nu kan huvudsponsorn Unibet avslöja vem som är spelarnas favoritdomare och vilket lag som har den bästa lagkaptenen. Frågan är också vilken som är den bästa inmarschlåten?

Den allsvenska premiären närmar sig med stormsteg och nyligen hölls den traditionsenliga upptaktsträffen med lagkaptener och spelarprofiler från varje lag. Dessa fick, enligt ett pressmeddelande, svara på en enkät från allsvenskans huvudsponsor Unibet.
Frågorna som ställdes var: Vem är allsvenskans bästa domare, vem är den bästa lagkapten och vilken är den bästa inmarschlåten?

Glenn Nyberg är allsvenskans bästa domare enligt spelarna
Det var inget snack när spelarna på allsvenskans upptaktsträff fick svara på frågan om vem som är den bästa domaren – välmeriterade Glenn Nyberg vann med en överväldigande majoritet (med röster från 13 av 16 klubbrepresentanter). På andra plats kom Mohammed Al-Hakim som debuterade i allsvenskan redan 2012 och några år därefter blev utsedd till allsvenskans bästa domare på Fotbollsgalan.

Halmstad BK:s Andreas “Ante G” Johansson är bästa lagkaptenen
Allsvenskans bästa lagkapten (när lagkaptenerna inte fick välja sig själva) blev veteranen Andreas “Ante G” Johansson i Halmstads BK. Med 428 matcher är han allsvenskans meste utespelare och är bara fyra matcher från att toppa målvakten Sven Anderssons rekord. På andra plats kom Elfsborgs Johan Larsson.

”Just idag är stark” och ”Snart skiner Poseidon” på delad förstaplats
Det egna lagets inmarschlåt är såklart förstahandsvalet för spelarna, men om de ska välja en annan så är det Hammarbys ”Just idag är jag stark” och IFK Göteborgs ”Snart skiner Poseidon” som är favoriterna. Dessa ikoniska inmarschlåtar delade förstaplatsen i Unibets spelarenkät.

Första omgången i allsvenskan
30 mars: IFK Norrköping-Malmö FF
31 mars: Hammarby IF-Kalmar FF.
31 mars: GAIS-IF Brommapojkarna.
31 mars: BK Häcken-Mjällby AIF.
1 april: IFK Göteborg-Djurgårdens IF.
1 april: IK Sirius FK-Halmstads BK
1 april: AIK-Västerås SK.
1 april: IF Elfsborg-IFK Värnamo.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS