Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Hjärtstartaren vid Falu kommuns kontaktcenter. Här ses hälso- och sjukvårdschefen Johan Björklund samt kommunvägledare Sandra Chapman och Marita Brorsdotter som även är HLR-instruktör.
Foto: Falu kommun

Gratis lån av hjärtstartare i Falun

FALUN. Falu kommun hälsar att föreningar och individer som ska hålla sammankomster eller evenemang inom kommunen nu kan låna hjärtstartare gratis.

Utöver detta finns därtill en hjärtstartare placerad vid dörren till kommunens kontaktcenter i direkt anslutning till Stora torget.
Denna är tillgänglig dygnet runt, och via kontaktcenter kan dessutom fler hjärtstartare lånas.

– Det är ju många som ordnar olika sammankomster, som bröllop eller sporttävlingar, pensionärsträffar, släktfester eller annat. Jag tycker att det är en riktigt bra service att man också kan låna en hjärtstartare för sammankomster i kommunen, säger Falu kommuns hälso- och sjukvårdschef Johan Björklund.
– Det betyder verkligen att man har möjlighet att hjälpa till om olyckan skulle vara framme vid exempelvis en cykel- eller orienteringstävling i skogen.

Falu kommun upplyser också att det via hjartstartarregistret.se går att se var det finns hjärtstartare att tillgå i Sverige.
Där får man via en karta skriva in ort och får då upp var det finns hjärtstartare samt information om hur man kommer åt dem och under vilka tider den specifika lokalen är öppen.

[YouPlaySinglePlayer video="2337,1874,496279" floating="3" ap mute pl=988 nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!