Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Lars-Göran "Larsa" Hallström
Lars-Göran Hallström, mångårig eldsjäl inom Bowlingklubben Granen i Hedemora, ser positivt på att Hedemora kommun har tagit över driften av bowlinghallen i Vasahallen. “Det blir bättre både ekonomiskt och sportsligt och det blir en nytändning för bowlingen”, säger “Larsa”.
Foto: Pär Sönnert

Granen positiv till det nya upplägget: “Blir en nytändning för bowlingen”

HEDEMORA. “Det blir bättre ekonomiskt och sportsligt”. Det säger Lars-Göran “Larsa” Hallström, mångårig eldsjäl inom BK Granen, om den nya lösningen med bowlinghallen. BK Granen inleder dock seriespelet med Fagersta bowlinghall som hemmaplan, premiären är nu i helgen.

Hedemora kommun har tagit över driften av bowlinghallen i Vasahallen. Arbetet pågår med att ställa i ordning anläggningen och i väntan på att bowlinghallen ska öppna för spel får Bowlingklubben Granen från Hedemora spela sina hemmamatcher i Fagersta.

Under lördagen, den 16 september, är det premiär för BK Granen i division 2 mot BK Jösse från Arvika.
Klubben har tränat i Fagersta sedan augusti och det är än så länge bara division 2-laget som börjar med seriematcher.
– Vi laddar för att få komma in i Vasahallen inom kort. Matcherna för BK Granens lag i division 3 är uppskjutna i hopp om att kunna spela dessa matcher i hemmahallen under oktober månad, säger “Larsa”.

Benny Halldins målningar på pelarna i bowlinghallen. Foto: Hedemora kommun

Hemmaplanfördelen är stor inom bowling, vilket BK Granen inte kan dra nytta av när man spelar i Fagersta.
– Hemmalagen har en väldig fördel då man känner banorna och väljer en oljeprofil som gynnar hemmalaget. Vi öppnar med fyra av sex matcher på “hemmaplan” och risken är ju stor att vi kan bli ett bottenlag i division 2 och åka ur om vi tvingas spela för många matcher i en hall som vi inte spelar i normalt, säger Lars-Göran Hallström.

Niklas Avén (i mitten) har återkommit till BK Granen. Foto: Privat

Det har skett lite i BK Granens trupp till denna säsong.
– Förra säsongen var det ungdomarna som var det stora utropstecknet spelmässigt och bidrog starkt till att BK Granen var nära kval till division 1. Nu tappar vi Ahmad Abu Shalbak, som ska studera i Växjö, och Avestatalangen Simon Jonsson, som väljer att prova lyckan i Ludvika BK. In kommer rutinerade Niklas Avén, som spelade i Ludvika BK:s elitlag förra säsongen, och hemflyttade Göran Jans som nu satsar lite mer på bowlandet. Kalle Karlsson kommer att bidra även han, säger Lars-Göran Hallström.

“Göran Jans (bilden) satsar nu lite mer på bowlandet”, säger “Lars-Göran Hallström. Foto: Privat

Han hoppas att det nya upplägget i Vasahallen ska ge framgångar för BK Granen.
– Då Hedemora kommun går lite emot strömmen angående bowlinghallar finns ju hoppet att Vasahallen ska bli hela södra Dalarnas bowlinghall, med bra förutsättningar. Och då gäller det att vi som förening hänger med i den utvecklingen. Med rätt inställning tror jag att det kan finnas ett lag som spelar minst allsvenskan inom något år, säger en förhoppningsfull Larsa Hallström

Hur ser du på att Hedemora kommun tagit över driften av bowlinghallen?
– Positivt. Under en lång tid har jag stridit för att bowlingen skall få samma villkor som övrig idrott i Hedemora kommun. Det negativa är att det tar tid att öppna upp. Men det blir bättre både ekonomiskt och sportsligt och det blir en nytändning för bowlingen. Det finns goda möjligheter att så kallade nöjesbowlare börjar spela föreningsbowling. Dock är det mycket som ska falla på plats, säger “Larsa” Hallström.

[YouPlaySinglePlayer video="2337,4019,384717"]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!