Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
In Mourning – ”Årets band” tillika en av liveakterna vid Dalecarlia Music Awards där artister och branschaktiva prisades i hela 14 olika kategorier.
Foto: Lena Gorseth

Glammiga glädjescener på DMA: ”Som vi längtat”

BORLÄNGE. Dalecarlia Music Awards sätter praktfull punkt för 2021 års grälla musikfyrverkerier. Galan på Cozmoz arena är ett bjärt utropstecken för en regional scen späckad av talang. Nu är vinnare prisade och badade i bubbel. – Nu siktar vi mot nästa års storslagna tioårsjubileum, jublar en glad projektledare i Liz Almqvist.
Årets för länets musikliv laddade galej känt som Dalecarlia Music Awards fördelar priser och hedersbetygelser i inte mindre än 14 kategorier.
Högtiden – vars fundament lystrar till en önskan att uppmärksamma och manifestera både styrka och bredd bland musikaliska maestros – har nu passerat uppsättning nummer nio.
Och, som även tidigare rapporterats på dessa sidor, med svårt saknat publikhav som nu återigen ger evenemanget den aura som eftersträvas av såväl åhörare som artister och arrangörer.
Aftonen förgylls därtill av livekarameller serverade av dalastationerade storheter som Bolaget, Vilma Flood, Svenne Rubins och In Mourning uppbackade av Leksandskvartetten.
Konferencierer är Hammerfall-bekante Joacim Cans och sångprofilen Hanna Meens-Eriksson.
Projektledaren Liz Almqvist saluterar årets gala med idel superlativ.
– Vilket otroligt rikt musikliv som finns här i Dalarna. Det blir extra tydligt när vi ser vilken bredd och kvalitet det är på alla årets 14 vinnare.
– Det är så inspirerande att äntligen kunna träffas igen för att hylla all fantastisk musik vi har i länet. Som vi längtat. Nu siktar vi mot nästa års storslagna tioårsjubileum för Dalecarlia Music Awards, frestar hon inför 2023 års branschtunga brakfest.
Pelle Andersson är en av två verksamhetsledare vid Dalapop och även galajuryns ordförande.
Också han förser både kalas och artistkapacitet med högsta betyg.
– Det är ett hedersuppdrag att få leda juryns arbete inför Dalecarlia Music Awards och årets vinnare bevisar verkligen att musiken från Dalarna mår ytterst gott.
– Bland årets vinnare finns artister och produktioner som nominerats till andra fina musikpriser, toppat ”Svensktoppen” och till och med representerat Sverige i Eurovision Song Contest. Den bredden och spetsen är unik, konstaterar han i galans konfettistänkta kommuniké.

[YouPlaySinglePlayer video="2337,1874,374097" yot yod ap]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!