Duo Chanel, Ellinor Brolin och Kejh
Duo Chanel, Ellinor Brolin och Kejh är tre av de medverkande akterna som uppträder i Säters kommun under “Musik för fler”-veckan.
Foto: Pressbild

Fullspäckad musikvecka väntar

SÄTER. “Musik för fler” är ett samarbete mellan Musik i Dalarna, Dalapop, Folkmusikens Hus och Region Dalarnas kultur- och bildningsförvaltning. Under vecka 10 kommer veckan till Säter. “Ett otroligt maffigt program”, säger Karin Hästö, kultursekreterare i Säters kommun.

Projektet “Musik för fler” startades under våren 2021. Syftet är att sprida glädje till hela Dalarna genom musikens värld – med gemensamma krafter. “Vi vill att fler i Dalarna ska få fler musikminnen genom fler samarbeten mellan oss, kommuner och näringsliv”, skriver Musik i Dalarna i ett pressmeddelande.

Karin Hästö
Under vecka 10 kommer “Musik för fler”- veckan till Säter. “Ett otroligt maffigt program, säger kultursekreteraren Karin Hästö. Foto: Pär Sönnert

Veckan tjuvstartade redan under vecka 9 med två skolföreställningar med Sagan om Babar.
– 200 förskolebarn får se Babar. Det är en häftig föreställning där Dalasinfoniettan medverkar, säger Karin Hästö.

Under vecka 10 får skolbarnen i Säters kommun se föreställningen “Greetings from India” där de får möta “en färgsprakande ensemble som tar med publiken på en resa inom indisk kultur, där vi får ta del av deras egen musik med inhemska trummor, spännande instrument, dans och vackra kläder”, enligt Musik i Dalarnas pressmeddelande.
– “Greetings from India” ges på Kungsgårdsskolan i Säter, för årskurs 3-5, på Enbacka skola, för årskurs 3-5 och på Stora Skedvi skola, för årskurs 2-6, säger Karin Hästö.

Greetings from India
Under veckan kommer Säters skolbarn att få se föreställningen Greetings from India där de får möta en färgsprakande ensemble som tar med publiken på en resa inom indisk kultur. Foto: Pressbild

Under veckan kommer eleverna inom Kulturskolan att få besök av Jon Holmén från Folkmusikens hus som kommer att hålla workshops. Dessutom kommer kommunens äldreboenden att få besök av Dalapop-artisten Ellinor Brolin som även håller en föreställning, som är öppen för äldre i Säters kommun, på Coriandergården i Säter den 6 mars.
– Hon är en spännande artist och har ett visprogram. Det är så kul att de äldre får möte Ellinor, jag tror att hennes musik kommer att passa bra för de äldre, säger Karin Hästö.

Ellinor Brolin
Dalapop-artisten Ellinor Brolin, från Ludvika, kommer att besöka Säters kommuns äldreboenden under veckan. Hon håller även en föreställning, som är öppen för äldre boende i Säters kommun, på Coriandergården i Säter den 6 mars. Foto: Pressbild

Det hålls även en politikerdialog under veckan, där lokala politiker får träffa medlemmar i Musik för fler-projektet.
“Sist men inte minst får vi finalkonserten (den 9 mars) med Anders Jakobsson och Bianca JH Byun, Kejh, Alexandra Särström och Åsa Sundstedt med efterföljande musikmingel”, skriver Musik i Dalarna.

Duo Chanel
Duo Chanel består av Anders Jakobsson och Bianca JH Byun. De spelar på finalkonserten av Musik för fler i Säter, den 9 mars. Foto: Pressbild

– Detta är första gången som den här veckan hålls i Säter. Det är ett otroligt maffigt program och vi får hit gräddan av musiker från Dalarna, både via Dalapop, Musik i Dalarna och Folkmusikens hus. Något jag tycker är extra roligt är musikminglet efter finalkonserten, där publiken kan möta musikerna, säger Karin Hästö.

Kejh
Bakom artistnamnet Kejh döljer sig Kristina Hanses, dansare och musiker från Djura som numera är bosatt i Rättvik. Hon medverkar också i finalkonserten den 9 mars. Foto: Pressbild
[YouPlaySinglePlayer video="2337,1874,384947"]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS