Naturpasset, Horndal
Presentkort på hårvård vann duon Sussi Wikström och Marina Nilsson.
Foto: Privat

Fortsatt stort intresse för Naturpasset i Horndal

HORNDAL. Horndals IF:s Naturpass, som startade den 1 april har nu avslutats och arrangören letar just nu efter nya kontrollpunkter till nästa år. – En stor del av de som varit ute i skogen har besökt alla kontrollpunkterna, berättar Lars Karlsson, som är ansvarig för Naturpasset.

Intresset för Naturpasset är fortsatt stort med strax under 100 sålda Naturpass.
– Det är mycket glädjande då man kan räkna med att många timmar och ett stort antal kilometer har tillryggalagts i den fina i Horndalskogen under perioden. Det är roligt och stimulerande att så många är positiva till Naturpasset. En bra idé som företaget Dinair använt sig av är att använda det som en friskvårdssatsning för personalen, berättar Lars Karlsson.

Naturpasset, Horndal
Anna, Mimmi och Mateo skötte dragningen. Foto: Privat

Det är Lars och Anna Karlsson som är ansvariga för Naturpasset och som har satt ut kontrollerna i
skogen. Kontrollerna har suttit i området vid elljusspåret och norrut på Lumsberget, Rismossberget, Ställbergsklack och västerut mot Bagghyttan. Där är i det stig och vägrika området som det har funnits ett stort antal kontroller.
– Naturpasset vänder sig till allmänheten, barn, unga som gamla, men även till de som är mer tävlingsinriktade på orientering. Skogen där kontrollerna sitter är utvald för att ge en fin naturupplevelse och en lagom utmaning.

Naturpasset, Horndal
Bengt Söderkvist blev en vinnare. Foto: Privat

Möjligheten att med kartans hjälp komma ut och uppleva skogen bidrar på många sätt till att man lär sig om skogen och uppskattar naturen.
– Det bidrar också på alla sätt till förståelsen för naturen och att naturen är en del i en hållbar framtid. Inkomsten från försäljningen av Naturpasset och stöd från företag gör det möjligt att arrangera Naturpasset på nuvarande sätt där främst kartkostnad är den stora posten, säger Lars Karlsson.

Naturpasset, Horndal
Erika Mickelson fick ta emot ett presentkort. Foto: Privat

Det har varit stor spridning på de deltagare som lämnat in sina kontrollkort i år för att vara med i utlottningen av presentkort. De har bland annat varit från Göteborg, Krylbo, Avesta, By Kyrkby och Horndal.
– Mateo och Mimmi har som som vanligt dragit vinnarna av presentkorten under överinseende av Anna.

Naturpasset, Horndal
Lars Hjertner, en av vinnarna i Naturpassets utlottning. Foto: Privat

Vinnarna av presentkorten blev Lars Hjertner fotvård, Marina Nilsson Vikström blommor, Sten Åke Eriksson massage, Bengt Söderqvist yoga, Sussi Wikström hårvård och Erika Mickelson mat.
– Som vanligt är det tack vare företag i Horndal och i närområdet som genom sitt stöd och engagemang gör Naturpasset möjligt. Planeringen inför nästa år är redan igång och ett nytt område planeras kunna användas då, berättar Lars Karlsson.

Naturpasset, Horndal
Sten Åke Eriksson kan se fram emot massage. Foto: Privat
[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS