Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
fotboll

Första Slätta-segern kom i omgång tre

FALUN. Efter två raka förluster fick Slätta SK jubla för seger i division 2 mellersta Svealand. Detta efter att ha besegrat Västanfors IF på bortaplan med 3–2.

Förra årets friska fläkt i serien, Slätta SK, hade inför mötet med Västanfors IF åkt på två raka förluster. Men bortamatchen mot ett hittills obesegrat VIF blev lyckad.
Inför blott 26 åskådare lyckades Slätta vinna med 3–2 (2–2) – det trots underläge med 0–2 i första halvlek.
Innan paus hade dock Slätta kvitterat till 2–2 efter mål av Molly Widmark och Malin Samuelsson.
Andra halvleks enda mål kom i den 65:e minuten och gjordes av Frida Enström på straff.

Segern innebär att Slätta SK klättrade upp till nionde plats i en serie som toppas av Östervåla IF.
Noteras kan att Kvarnsvedens IK ligger sexa och Islingby IK elva och näst sist.
Nästa match spelar SSK på söndag då de hemma möter serieledaren Östervåla IF.