Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Förskolestudent på Nyckelpigan
Barnen som slutar på förskolan Nyckelpigan, i Hedemora, för att gå vidare till förskoleklass i höst överraskade sina föräldrar med ett studentutspring. Barnen hade gjort egna små studentplakat och studentmössor, utan att avslöja detta för sina föräldrar.
Foto: Förskolan Nyckelpigan

Förskolebarnen överraskade sina föräldrar med studentutspring

HEDEMORA. Föräldrarna till barnen som nu slutar på förskolan Nyckelpigan i Hedemora fick en rejäl överraskning häromveckan. När de skulle hämta sina barn möttes de av ett utspring á la studenten, komplett med små plakat och studentmössor, som barnen hade gjort själva. “Det blev både känslosamt och glatt”, berättar Emelie Danielsson, huvudman och rektor på förskolan Nyckelpigan.

Under en tid har det pågått hemligheter på förskolan Nyckelpigan. Barnen som går sitt sista år innan de går vidare till att börja förskoleklass till hösten har, utan att berätta något för sina föräldrar, förberett en ordentlig överraskning.
– Det har varit lite tissel och tassel bland barnen om detta, att de ska ha detta som en hemlighet för sina föräldrar. Det är viktigt att barnen verkligen får stå i centrum en sådan här dag, det är stort att gå ur förskolan och börja grundskolan, säger Emelie Danielsson.

Förskolestudent på Nyckelpigan
Föräldrarna överraskades ordentligt när de skulle hämta sina barn. Foto: Förskolan Nyckelpigan

Hur kom ni på idén?
– Vi fick inspiration från andra förskolor som gjort något liknande och tyckte att vi skulle göra något liknande. Detta är den första större förskolegruppen som vi släpper vidare till förskoleklass. De här barnen började hos oss när vi öppnade så det är speciellt, att de har varit hos oss sedan dag ett, säger Emelie Danielsson.

Förskolestudent på Nyckelpigan
Barnen som slutar på förskolan Nyckelpigan, i Hedemora, för att gå vidare till förskoleklass i höst överraskade sina föräldrar med ett studentutspring. Foto: Förskolan Nyckelpigan

Under en tid har barnen fått skapa sina egna studentplakat och studentmössor och även tränat på “utspringet”.
– Vi hade en lite fest här där barnen fick bestämma vad vi skulle göra. Så vi åt lite god mat, hade fiskdamm och disko och sedan fick föräldrarna en överraskning när de skulle hämta hem sina barn, berättar Emelie Danielsson.

Förskolestudent på Nyckelpigan
I hemlighet har barnen gjort studentplakat och studentmössor. Foto: Förskolan Nyckelpigan

Hur gick det till när barnen hade sitt utspring?
– Föräldrarna visste inget alls, mer att än att det var en liten överraskning på gång. De fick samlas på en plats och så kom barnen utspringande, precis som studenterna gör, till Lalehs låt “Goliat” med såpbubblor, konfetti och partytutor i högsta hugg.

Förskolestudent på Nyckelpigan
Barnen hade gjort egna studentmössor, studentplakat och fick medaljer med sitt namn på. Foto: Förskolan Nyckelpigan

Och hur reagerade föräldrarna?
– Det blev både känslosamt och glatt. Och så serverade vi lite jordgubbsbubbel, så det skulle bli lite extra festligt. Det här blev en fin avslutning för barnen, säger Emelie Danielsson.

Förskolestudent på Nyckelpigan
Föräldrarna överraskades av ett förskolestudentutspring. Foto: Förskolan Nyckelpigan

 

Förskolestudent på Nyckelpigan
Det blev en festlig avslutning på förskoletiden för de barn som började för Nyckelpigan när förskolan öppnade. Foto: Förskolan Nyckelpigan
[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!