Säters kommunalråd Mats Nilsson och Krister Karlsson, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) via dotterbolaget Samhäll Säter har signerat huvud- och exploateringsavtalet som sätter bollen i rullning för utvecklingen av Skönvik.
Foto: Sara Flodin

Förskola och bostäder byggs på Skönvik

SÄTER. Nu ska Skönviksområdet utvecklas med både bostäder och förskola. Säters kommun och Samhäll Säter gör denna satsning som ett gemensamt åtagande. Förskolan är planerad för 120 barn och beräknas vara klar 2024. Huset byggs i tvåplan.

Förskolan kommer ha eget tillagningskök och ligga naturnära i Skönvik. I anslutning till förskolan bygger Samhäll Säter bostäder.
– Det är helheten i det här som är det viktiga, säger Mats Nilsson, kommunstyrelsens ordförande.
– Vi vill utveckla Skönvik till en härlig, fräsch stadsdel där det finns utrymme att växa. Förskolan och bostäderna är en bra början.

Den 18 augusti signerade Säters kommunalråd Mats Nilsson och Krister Karlsson, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) via dotterbolaget Samhäll Säter huvudavtalet och exploateringsavtalet som sätter bollen i rullning för utvecklingen av Skönvik. Detta enligt ett pressmeddelande från Säters kommun.
– Det är roligt att bidra till samhällsutveckling, att vara del av något större, säger Krister Karlsson, vice VD för Samhällsbyggnadsbolaget.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS