Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Kvällens alla vinnare i konfettiregn.
Foto: David Wallman/Smedjebackens kommun

Företagare prisades på gala

SMEDJEBACKEN Förra helgen arrangerade Smedjebackens kommun sin företagsgala. På galan deltog 280 personer vilket innebar “lapp på luckan”. Under kvällen utsågs årets vinnare i olika kategorier.

Motiveringarna till vinnarna av:

Årets Idrottsledare: Linus Simonsson, Smedjebackens Innebandyklubb/Smedjebackens Fotbollsklubb
Linus har ett enormt engagemang och glädje som smittar av sig till barnen såväl som deras föräldrar. Linus är inkluderande och tar tillvara på alla barns styrkor, som därmed får känna sig delaktiga och värdefulla.

Årets Prestation: Torngrund AB
Fastighetsutvecklaren Torngrund är hyresvärd åt Hitachi i Smedjebacken och tog under 2023 det viktiga steget som möjliggör företagets expansion på orten genom att sjösätta byggnationen av den helt nya fabriken som växer fram vid riksväg 66.

Årets Tjänsteföretag: Dala Industrisupport AB
I en tid där kompetensförsörjning är en stor utmaning har nystartade Dala Industrisupport klivit in som en självklar räddare i nöden för industrisektorn. Med kunnande och erfarenhet hittar, utvecklar och skapar man kompetens skräddarsydd efter kundens behov.

Årets Företagare: Eliasson Logging, Magnus Eliasson
Skogsentreprenörsföretaget Eliasson Loggings verksamhet har sedan starten 2002 växt stadigt i såväl omsättning som personalstyrka. Företagets maskiner syns regelbundet i skogarna runtom och är en garant för pålitlighet och professionalitet

Henrik Eriksson från Torngrund som vann Årets prestation och Magnus Eliasson som blev Årets företagare. Foto: David Wallman, Smedjebackens kommun

Årets Eldsjäl: Tina Brandt
En förening är ingenting utan de människor som driver den. Det är Tina ett levande exempel på. Genom sitt livslånga och oförtrutna engagemang i Barkens Handbollsförening och Smedjebackens Fotbollsklubb har hon spridit idrottsglädje till ett oräkneligt att antal barn och unga genom flera generationer.

Smedjebackens kommuns Hederspris: Bröderna Bergströms Kläder
Hundraåringen Bröderna Bergströms kläder är en lika självklar del av Smedjebacken som Hamnen och Uvberget. När samhället och handeln genom decennierna förändrats har Bergströms med sin osvikliga känsla för kvalitet, trender och service stått som en trygg fyrbåk och ekiperat kunder från när och fjärran. Vad framtiden än bär med sig så bär den kläder köpta hos Bergströms.

Jonas och Anna Andersson från Bröderna Bergströms fick Smedjebackens kommuns hederspris. Foto: David Wallman, Smedjebackens kommun
[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!