Företagarfesten i Säters kommun 2024
Säters kommuns företagarfest hölls på Skedvi Bröd lördagen den 16 mars. Här har alla kvällens vinnare fångats på bild. Från vänster: Rickard Janpers (Årets Företagare), Dennis Åkesson (Årets Unga Föetagare), Fredrik Janpers (Årets företagare), Charlie Höglund och Johan Widén (Årets Nyföretagare), Lotta och Gunilla Bergstrand (Årets Värdskap) samt Pär-Erik Kihl som tog emot priset som Årets Säterambassadör för Gustafs Scandinavias räkning.
Foto: Lars Matti

Företagare prisades på fullsatt gala

SÄTER. Priser i fem olika kategorier delades ut på Säters kommuns företagargala. Bland annat utsågs Charlie Höglund och Johan Widén på Trailbyggarna i Dalarna till Årets Nyföretagare. “Vi har deltagit i en hockeyturnering hela dagen och då blev det mest stolpe ut men i kväll blev det stolpe in så det känns jättekul”, säger duon.

Platserna på Skedvi Bröd var slutsålda när företagarfesten hölls lördagen den 16 mars.

Företagarfesten i Säters kommun 2024
Årets Företagare: Fredrik och Rickard Janpers, Janpers Lantbruk. Fotograf: Lars Matti

Priset till Årets Företagare gick till Fredrik, Rickard och Elin Janpers samt Leif Johansson, från Janpers Lantbruk.
Pristagaren går nu vidare till organisationen Företagarnas regionfinal och därifrån kan de även ta sig vidare till den nationella finalen.

Motiveringen lyder: ”Årets Företagare i Säters kommun har framtidstro trots att man agerar på en marknad som synnerligen påverkas av faktorer man själv inte styr över. Här finns ett driv, en företagsamhet och vilja till utveckling där man kreativt tar vara på de möjligheter som står till buds. Ett gott ledarskap på en tuff arbetsplats med variation, ingen dag är den andra lik. Och man tänker lokalt med en önskan att fler skulle göra det. Ett stabilt och långsiktigt ägande genom generationer borgar för att man även framledes kan vara en del av Sveriges viktiga försörjning grad. Vi trivs ju bäst i öppna landskap… Årets Företagare i Säters kommun 2023 är Fredrik, Rickard, Elin och Leif, Janpers Lantbruk AB”.
– Det känns jätteroligt och som en bekräftelse på att vi gjort något rätt, säger en glad Fredrik i ett pressmeddelande från Säters kommun.
– Det är alltid roligt när lantbruksbranschen hamnar i ljuset, fyller Rickard i.

Företagarfesten i Säters kommun 2024
Årets Unga Företagare: Dennis Åkesson, Åkessons bygg och montage. Fotograf: Lars Matti

Dennis Åkesson, Åkessons bygg och montage, utsågs till Årets Unga Företagare. Han går också vidare till regionfinalen och har där chansen att ta sig ända till den nationella finalen.
Motiveringen lyder: ”Årets Unga Företagare hade siktet klart för sig från början. Karriärvalet, byggt på intresse, omgivning och fallenhet, gjordes redan i koltåldern. Yrkesskicklig och återkommande anlitad av kunder har vår företagare byggt upp sin verksamhet. Genom en lösningsorienterad inställning och gott renommé lyckats klara även tuffare tider, och här tar man gärna in yngre förmågor under sina vingar. Nominerad i år igen och dessutom i två klasser! Årets Unga Företagare i Säters kommun 2023 är Dennis Åkesson, Åkessons bygg och montage”.
– Det här känns som en revansch, att äntligen få vinna efter flera nomineringar både förra året och på Stjärngalan. Det är fint att få representera företaget, säger Dennis i pressmeddelandet.

Företagarfesten i Säters kommun 2024
Årets Nyföretagare: Charlie Höglund och Johan Widén på Trailbyggarna i Dalarna. Fotograf: Lars Matti

Det delades även ut ett par lokalt instiftade priser under galan. Årets Nyföretagare blev Charlie Höglund och Johan Widén på Trailbyggarna i Dalarna med motiveringen: ”Årets Nyföretagare har snabbt etablerat sig på marknaden och har kunder från norr till söder. Med genomtänkt produkt och tjänst baserad på erfarenhet, kännedom och praktiskt kunnande har företaget på kort tid gjort sig ett namn i en nischad bransch. Här erbjuds kunden ett helhetskoncept. Företagets resa, där varje steg är en möjlighet att utforska nya territorier och övervinna utmaningar med kreativitet och mod, liknar mest en välbyggd trail. Årets Nyföretagare är Johan Widén och Charlie Höglund, Trailbyggarna i Dalarna AB”.
– Det är så överraskande att få vinna utmärkelsen, det hade vi inte väntat oss, säger Charlie och Johan i pressmeddelandet.

Företagarfesten i Säters kommun 2024
Årets Värdskap: Gunilla och Lotta Bergstrand, Bergstrand Cigars AB. Fotograf: Lars Matti

Gunilla och Lotta Bergstrand, Bergstrand Cigars, fick ta emot utmärkelsen Årets Värdskap med motiveringen:
”Hos Årets Värdskap finns ett tydligt kundfokus med flexibilitet och tillgänglighet anpassat till målgruppen, hit kommer kunder från när och många från fjärran. Värdskapet är genuint och personligt, man gillar mötet med kunden. Här finns inget 9-5, arbetet är krävande och bygger på kunskap, stolthet och intresse för de tjänster och produkter man erbjuder. Omgärdade av flera lagar och regler än många andra navigerar Årets Värdskap ändå ständigt framåt, som man säger i branschen – det rullar på… Årets Värdskap 2023 i Säters kommun tilldelas Gunilla och Lotta Bergstrand, Bergstrand Cigars AB”:
– Det är en jättestor glädje och tacksamhet att ta emot priset. En härlig kväll dessutom. Vi är jätteglada, säger Gunilla och Lotta Bergstrand i pressmeddelandet.

Företagarfesten i Säters kommun 2024
Årets Säterambassadör: Pär-Erik Kihl på Gustafs Scandinavia. Fotograf: Lars Matti

I de ovan nämnde kategorierna hade de nominerade presenterats på förhand. Under galan presenterades även vinnaren av priset Årets Säterambassadör som denna gång gick till Gustafs Scandinavia med motiveringen:
”Sedan länge och djupt rotade i betes- och skogslandskapet i vår bygd bedriver Årets Säterambassadör sin produktion. Med kunskap har man byggt ett starkt kännetecken av kreativitet och kvalité som når långt utanför Säter och Sveriges gränser. Du, som jag, har någon gång sett eller lutat oss mot det som gjort Årets Säterambassadör världsledande i sitt gebit. Redan vinnare uppmärksammade för ett gediget arbete med sin identitet är vi tvåa på bollen, men, vi hade bestämt oss redan i december! Årets Säterambassadör 2023 i Säters kommun är Gustafs Scandinavia AB”.
– Jag är väldigt glad att få ta emot det här priset för Gustafs Scandinavia, säger Pär Erik Kihl, från Gustafs Scandinavia, i pressmeddelandet.

Företagarfesten i Säters kommun 2024
Företagarfesten hölls på Skedvi bröd som var fylld till brädden med företagare som hade samlats för att fira vinnarna. Foto: Josefin Enström
[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS