Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Vinnarna på fjolårets företagarfest. Från vänster: Alexander Eriksson, Snickarna i Säter, Amanda Östberg och Jane Näslund-Nygren, Janes Underkläder, Fredrik Eriksson, Mitt Dala Bygg, och Elin Ericsson, Matses Mat. På bilden saknas representant från Lidéns Möbler, som vann priset Årets Säterambassadör. Den 18 mars är det dags för en ny företagarfest.
Foto: Josefin Enström

Företagare firas med ny fest

SÄTER. Företagarfesten i Säters kommun står för dörren på nytt. Totalt har 15 företag och företagare nominerats i de fem priskategorierna. – Det har inte varit svårt att få fram nomineringar med tanke på alla duktiga företagare som finns i kommunen, säger Anna-Maria Nordström, ordförande för Företagarna i Säters kommun.

Lördagen den 18 mars hålls företagarfesten för andra året i rad, även denna gång i Skedvi Bröds lokaler.
– Föreningen startades om i fjol och det blev så lyckat med den företagarfesten att vi kör ungefär samma upplägg i år. Enda skillnaden är att vi inte har något band och dans i år, vi märkte i fjol att besökarna hellre ville sitta och prata och umgås än att dansa så vi kör trubadur i stället för band den här gången, säger Anna-Maria Nordström.

Om man vann pris i fjol, kan man vinna i år igen?
– Ja, vi har ingen regel om att man inte kan vinna igen. Alla kan ju bli nominerade och sedan hänger det ju på vad som har gjorts och skett under det gångna året som avgör vem eller vilka som vinner.
De olika jurygrupperna har tagit fram tre nominerade i varje kategori.
– Dels kunde allmänheten lämna in nomineringar, dels har vi i jurygrupperna själva grävt lite för att hitta kandidater. Och det har inte varit svårt att få fram nomineringar med tanke på alla duktiga företagare som finns i kommunen. Det är mer frågan om vilka vi måste välja bort, det är angenäma problem, säger Anna-Maria Nordström.

“Vi har 80, 90 platser till företagarfesten och det är ett 70-tal bokade redan så det står nog inte på innan det är fullt. Det var fullt hus i fjol, det känns jätteroligt att det kommer så många besökare”, säger Anna-Maria Nordström, ordförande för Företagarna i Säters kommun. Foto: Pär Sönnert

Hon betonar att själva prisutdelningen bara är en del i festen.
– Det är ju företagarfesten i sig som är det viktiga, sedan passar vi på att dela ut lite priser också. Men det primära syftet med festen är att fira alla viktiga företagare som vi har i kommunen, säger Anna-Maria Nordström.
Tre av kategorierna (Årets Nyföretagare, Årets Värdskap och Årets Säterambassadör) är lokalt instiftande. Priserna Årets Företagare och Årets Unga Företagare delas ut av Företagarna Säter.
– De som vinner i respektive kategori går vidare till en regionfinal och har sen chans att gå vidare till den nationella finalen och bli Årets företagare i Sverige, säger Anna-Maria Nordström.
Hur många besökare kommer det till festen?
– Vi har 80, 90 platser och det är ett 70-tal bokade redan så det står nog inte på innan det är fullt. Det var fullt hus i fjol, det känns jätteroligt att det kommer så många besökare, säger Anna-Maria Nordström.

Årets Företagare:
Ulrika Nygren och Fredrik Nygren, ViNi Ekonomikonsult AB
Anders Isberg och Jesper Nilsson, Hans Isbergs Måleri AB
Thomas Hedin, Elin Hedin och Anders Hedin, Klappträna AB

Årets Unga företagare:
Dennis Åkesson, Åkessons Bygg och Montage AB
Christoffer Tiurinen och Emelie Wester, Säters Cykel & Motor AB
Mirko Sarek, Säters Golvtjänst AB

Årets Nyföretagare:
Johan Mårs, Mårs Jord & skog AB
Emma Bergqvist, Mat i Skäve AB
Lisa Grönoset och Sandra Sjöberg, Silverringens Kakleri AB

Årets Värdskap:
Anders Åkerberg, Skedvi Bröd AB
Ben de Vries & Annemarie de Vries, Säters Camping (Ambevri Holding AB)
Mattias Ahl, Mattias Trädfällare

Årets Säterambassadör:
Nina Järudd, Jimmy Järudd och Steven Järudd, Järudds Bil AB
Henrik Ekgren och Christer Lindborg, Säter Golf AB
Ben och Annemarie de Vries, Säters Camping (Ambevri Holding AB)

Jurygrupperna består av:
Årets Företagare och Årets Unga Företagare: Styrelsen Företagarna Säter; Anna-Maria Nordström, Sofia Samuelsson, Anders Åkerberg, Marie Lidén, Iwona Andersson, Tomas Olsson.
Årets Nyföretagare: Mathias Bergqvist, Nyföretagarcentrum Mellersta Dalarna, Lisa Staffas, Ung Företagsamhet, Markus Eriksson, 3vlig i Dalarna AB, Staffan Sporrong, Södra Dalarnas Sparbank.
Årets Säterambassadör: Mats Nilsson, kommunstyrelsens ordförande Säters kommun, Hans Johansson, kommunstyrelsens vice ordförande Säters kommun, Marita Skog, kommundirektör Säters kommun.
Årets Värdskap: Cecilia Linnteg, Visit Dalarna, Patrik Nylén, Husman & Hagberg, Annika Rohdin, Systembolaget, Nina Holpers, Experience Dalarna.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!