Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Bandet Attentant.
Attentat, som bildades 1978, kommer till Hedemora Out ´n Loud den 28 oktober.
Foto: Pressbild

Fem akter till Hedemora Out n’ Loud

HEDEMORA. Den 28 oktober är det åter dags för Hedemora Out n’ Loud på Stadshotellet. “Nu är hösten mörk och då lyser Out n’ Loud upp mörkret med fem grymma artister”, säger arrangören Stefan ”Cuba” Arnesson.

Den, förmodligen, mest kända akten av kvintetten som gästar Hedemora denna eftermiddag och kväll är Attentat, som bildades 1978.
– De har länge tillhört Sveriges toppskikt i extremsporten (trall)punk! Med ny platta och ny basist i bagaget kommer de nu tillbaka till Out n’ Loud bättre än någonsin! Nya plattan ”Det blir som det blir” släpptes den 6 oktober, hälsar Stefan Arnesson.

Dalabandet Retribution
Dalabandet Retribution äntrar scenen på Hedemora Stadshotell den 28 oktober. Foto: Pressbild

Dalabandet Retribution kommer också till Out n ’ Loud.
– De är ett blackened death metalband från Dalarna som brinner för att spela mörk och aggressiv musik, kommenterar “Cuba”.

Musikern Rick Titrö
Den skånske vispunkaren Rick Titrö kommer till Hedemora. Foto: Pressbild

Ända från Skåne kommer vispunkaren Rick Titrö.
– Han har kallats Malmös svar på Billy Bragg, helt ensam med elgitarr och munspel. Man kan helt enkelt aldrig vara riktigt säker på i vilket format Rick dyker upp. En sak som är säker är åtminstone att det alltid rör sig om berättande texter på rå skånska, säger Stefan Arnesson.

Bandet Perches
Nystartade duon The Perches kommer till Hedemora Out ´n Loud. Foto: Pressbild

Ett sprillans nytt band, vid namn The Perches, gör sin blott andra spelning någonsin i Hedemora.
– Men det är två rutinerade musiker fast en av dem inte är så gammal. Bandet består av far och son med namnen Jack Jönsson, på gitarr och sång, samt Robban Eriksson på trummor. De spelar både egenskrivna låtar och covers, säger “Cuba”.

Bandet Borderline Cowboys.
Borderline Cowboys spelar i Hedemora. Foto: Pressbild

Slutligen kommer Borderline Cowboys, “som spelar rock n` roll med energi med influenser från 50- till 70-tal med lite countryinslag.
– De själva brukar kort och gott kalla det för “cowpunk”. Ett av få band med ståbas och dubbelpedal på kaggen. Nytt material släpps under hösten, två nya låtar finns på Spotify nu och förhoppningsvis släpps två till lagom tills dom står på Out n’ Louds scen den 28 oktober, säger Stefan Arnesson.

[YouPlaySinglePlayer video="2337,1874,384947"]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!