FIF-målvakten Philip Aldenrud har på senare tid utgjort något av en mur för motståndarna och är en av flera anledningar till lagets fina framfart. I dagsläget ligger han tvåa i målvaktsligan med en räddningsprocent om 93,47.
FIF-målvakten Philip Aldenrud har på senare tid utgjort något av en mur för motståndarna och är en av flera anledningar till lagets fina framfart. I dagsläget ligger han tvåa i målvaktsligan med en räddningsprocent om 93,47.
Foto: Sonny Jonasson

Falu IF kan nå playoff: ”Ingenting vi pratat om”

FALUN. Ska Falu IF vara med och slåss om en playoff-plats till hockeyallsvenskan så krävs det flera poäng i helgen. En Norrlandsturné väntar med matcher mot Clemensnäs och Kalix. – Men playoff är inget vi har kollat på, det viktiga är att vi har två lag bakom oss när serien ska summeras, säger tränare Jimmy Stenvall bestämt.

Det har varit lite upp och ned för nykomlingen i hockeyettan. En grundserie där det bara blev tre segrar på 18 matcher och en jumboplats. Dessutom blev det tränarskifte när Christer och Conny Elfsberg fick kliva av i slutet av oktober. In klev i stället Torbjörn Johansson och Jimmy Stenvall.
Sedan dess har det blivit bättre resultatmässigt och nu när fortsättningsserien kliver in i sin avslutning har det öppnats möjligheter för Falu IF.
Tittar ni uppåt och en plats i playoff?
– Nej, det har vi inte gjort. När jag och Tobbe (Johansson) tog över som tränare var den enda målsättningen att klara oss kvar. Det enda viktiga är att ha två lag bakom oss när serien ska summeras, säger Jimmy Stenvall.

Även om det ser bra ut är det en bit kvar innan Falu IF kan andas ut. I dagsläget är avståndet till nästjumbon Surahammar elva poäng.
– Vi har sex svåra matcher och fem av dessa är på bortaplan. Mycket kan ännu hända.
En anledning till att det gått bättre är att FIF-målvakten Philip Aldenrud har hållit tätt. I dagsläget ligger han tvåa i målvaktsligan med en räddningsprocent som är 93,47.
– Philip har varit bra, men det är flera som har utvecklats åt rätt håll och då vill jag nämna Oscar och Gustav Haglund, Charlie Forslund och Filip Hedberg.
Vad har blivit bättre i spelet?
– Vi spelar ett mycket rakare och enklare spel. Dessutom är vi mer tydliga i försvarsspelet. I och med att det har gått bättre har spelarnas självförtroende också växt.

Jimmy Stenvall som tillsammans med Torbjörn Johansson tränar Falu IF.
Jimmy Stenvall som tillsammans med Torbjörn Johansson tränar Falu IF. Foto: Sonny Jonasson

Sex matcher återstår och i dagsläget är FIF fyra poäng från att spela playoff till hockeyallsvenskan.
Senast föll dock Falu IF i bortamatchen mot Wings HC Arlanda (3–5) och när de under helgen beger sig till Norrland för att spela dubbla matcher behövs det poäng för att säkra kontraktet.
Clemensnäs på lördagen och Kalix HC dagen efter – två lag som ligger tvåa respektive trea.
– Vi vann mot båda lagen på hemmaplan, men nu är det bli tuffare, säger Stenvall och fortsätter:
– Vi åker till Skellefteå vid lunch på fredagen. Där övernattar vi innan vi på lördagen möter Clemensnäs. Även på lördagen sover vi i Skellefteå innan vi på söndagen åker till Kalix.

Hur långt är det till Kalix?
– Tre timmar med buss. Efter matchen mot Kalix åker vi hemåt och vi är nog inte i Falun förrän klockan åtta på måndagsmorgonen, säger Stenvall.
Ett riktigt äventyr!
– Ja, och mycket fokus på hockey under alla dagar.

Av de sex återstående matcherna spelar alltså FIF fem på bortais. I seriens allra sista omgång, söndagen den 25 februari, är det för övrigt derby mot Borlänge HF på bortaplan.
Lördag: Clemensnäs borta
Söndag: Kalix borta
Onsdag: Surahammar hemma
17/2: Vännäs borta
18/2: Örnsköldsvik borta
25/2: Borlänge borta

Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS