Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
fotboll

Falu BS kryssade mot serieledaren

FALUN. Det kom 187 åskådare för att se Falu BS ge serieledande Enköpings SK en match i division 2 norra Svealand. Tack vare Ayub Mohamed blev det också en hemmapoäng. I division 3 tog dock Korsnäs IF:s segerrad slut.

Falu BS vann i fjol division 3 och det är en förening med ambitioner att på sikt klättra högre upp.
Inledningen av fotbollstvåan har varit lite upp och ned.
Enköpings SK toppar serien och kommer precis som Falu BS från division 3.
ESK var också nära att ta en ny trepoängare. Efter Daniel Norrbys 1–0-mål i den 20:e minuten höll laget tätt till den 86:e minuten. Då skickade hemmalagets Ayub Mohamed in kvitteringen.

Det oavgjorda resultatet innebar att ESK, som spelade i allsvenskan 2003, tappade serieledningen till FC Järfälla.
Falu BS ligger på sjätte plats och har sju poäng upp till serieledaren.
I nästa omgång ska Falu BS möta Västeråsklubben IK Franke på bortaplan. En match som spelas lördagen den 18 maj.
Franke är placeringen före Falu BS och vann senast med 4–1 mot Hudiksvall på bortaplan.

Ingenting varar för evigt – inte ens Korsnäs IF:s segersvit i fotbollstrean.
Efter fem raka trepoängare spelade Faluklubben oavgjort mot Forsbacka IK.
Den bästa starten på många år, det har KIF stått för i division 3 södra Norrland.
Men raden av segrar fick ett stopp senast mot Forsbacka IK. Mötet inför närmare 100 åskådare slutade 1–1 efter att båda målen kom i första halvlek och målskytt för KIF var Joakim Hagbohm.
I och med att tvåan Söderhamns FF vann med 3–0 mot Forssa BK är avståndet för Korsnäs till SFF tre poäng.
I nästa match, fredagen den 17 maj, är det något av ett derby mot Kvarnsvedens IK på bortaplan. Ett KIK som inlett serien med en seger och fem förluster.

Slätta SK fortsätter att ha det jobbigt i division 2-serien. Senast föll de med 2–3 i bottenmötet med Upsala IF.
I fjol en frisk fläkt som nykomling i division 2 mellersta Svealand. Det kan Falulaget bli även i år, men inledningen har varit jobbig.
När fem matcher är spelade har Slätta vunnit endast en match och de ligger tia i en serie med tolv lag.

Senast blev det 2–3 mot Upsala IF på bortaplan.
Molly Widmark gav Slätta ledningen med 1–0 redan i andra minuten på ett nickmål. Sedan gjorde hemmalaget tre raka mål innan Tilda Kruse reducerade till 2–3 i den 83:e minuten.
Tre minuter senare hade Slättas Frida Enström chansen att kvittera på straff, men bollen tog i stolpen.
I nästa match, söndagen den 19 maj, ska Slätta SK på hemmaplan möta jumbon IFK Stocksund.