Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Det blir en intensiv hockeysäsong för Axel Eriksson, en säsong som kommer att innehålla spel i TV-pucken, den klassiska turneringen som spelats sedan 1959. Axels pappa Niklas Eriksson har även han spelat i TV-pucken. “Han har berättat en del. Han har mycket rutin och har lite tips att komma med”, säger Axel om farsgubben.
Foto: Kenneth Johansson

“Ett mål på vägen för alla hockeyspelare”

AVESTA. Avesta BK:s Axel Eriksson har tagit en plats i Dalarnas trupp till TV-pucken. – Man blir än mer motiverad och får bättre självförtroende, säger Axel.

I måndags kväll kom telefonsamtalet som 15-årige Axel väntat på. Då fick han beskedet att han tagit en plats i den slutliga trupp som skall representera Dalarna i årets upplaga av TV-pucken.
– Det är skitkul att komma med. Det är en stor turnering och ett mål på vägen för alla hockeyspelare, säger Axel Eriksson.
Axel fanns även länge med i fjolårets bruttotrupp men föll då bort i den sista gallringen.
– Jag har tänkt på TV-pucken ett tag nu och haft det som mål. Nästa mål är att komma in på ett bra hockeygymnasium.

Axel skall först slutföra grundskolan där han nu börjar nian. Även om det närmaste halvåret kommer att bli hockeyintensivt så glömmer han inte bort att sköta studierna.
– Det blir en tuff höst med mycket hockey och så ska man även hinna med skolan. Men det blir roligt också, resonerar han.

Årets Tv-pucken-slutspel avgörs i Leksand. Även om Axel lirat i Tegera Arena tidigare så tycker han det blir extra häftigt att spela just där igen.
– Jag har alltid haft Leksand som favoritlag, sedan jag var liten. Det var morfar som lurade in mig på det, han köpte en Leksandströja åt mig på en gång jag föddes.

En annan detalj som kommer att höja upplevelsen är att det kommer att finnas många supportrar, inklusive släkt och vänner, på läktaren. Det är dock inget som Axel blir nervös över.
– Nej, det är bara kul om det är mycket folk, det blir en extra boost. Det är väldigt häftigt att vara på hemmaplan.

Förra vintern spelade Axel i två av ABK:s lag och till kommande säsong finns förhoppningen att testa på spel i ytterligare ett.
– Förra året spelade jag både U16 och J18 men får se var jag spelar i för lag i år. Jag hoppas kunna få lira någon match med J20 också.

Axel, som spelar ytterforward, är medveten om sina styrkor på isen likväl om vad som kan förbättras än mer.
– Jag skulle säga att mina styrkor är min klubbteknik, skott och passningar och mitt spelsinne. Sedan är jag kanske inte så vass på skridskorna, jag kan bli mer explosiv.
Flera samlingar med Tv-puckslaget väntar innan slutspelet avgörs den 31 oktober till den 3 november. Dalarna är som arrangör direktkvalificerade men kommer ändå att delta i kvalet i Östersund.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 34 2019.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!