Erikshjälpen prisar nu butiken på södra Backa. “Det känns fantastiskt att ha satt Borlängebutiken på kartan”, säger Anders Larsson.
Foto: Pressbild

Erikshjälpen får pris för hållbarhet

BORLÄNGE. Erikshjälpen i Borlänge har fått pris för sitt arbete med hållbarhet. – Det känns väldigt roligt att bli uppmärksammad för det vi gör här, säger butikschefen Anders Larsson.

Erikshjälpen har ett 60-tal secondhandbutiker i Sverige och Norge. Nu har butiken i Borlänge fått kedjans utmärkelse för Årets Hållbarhetslyft. Anledningarna till utmärkelsen är flera. En är att butiken utökat öppettiderna för att fler ska hinna handla.
– Vi ska också försöka vara en motpol till Black Friday nu så från 16 november kommer vi att ha öppet en hel vecka utom söndagen, berättar butikschef Anders Larsson.
Annars har Erikshjälpen på södra Backa öppet tisdag, onsdag, torsdag och lördag. Att butiken samarbetar med andra second hand-butiker i stan lyfts också fram i motiveringen liksom den framtidsverkstad som startade i fjol.
Med fokus på Jakobsgårdarna syftar framtidsverkstaden till att stötta barn och familjer samt bidra till integration och delaktighet
– Vi vill ge något tillbaka till Borlänge.
Det senaste projektet kallas städ- och caféstart och består av kurser i lokalvård och servering för personer som står långt ifrån arbetslivet.
– Och det kombinerar vi med språkträning på de viktigaste orden inom just det området, berättar butikschefen.
Kurserna innehåller både teori och praktik samt hjälp med sådant som att skriva cv.
– De första deltagarna ska ut på anställningsintervjuer nu och då har vi en arbetsledare som följer med.
– Lyckas vi med det här så gör vi något som inte många har klarat av, säger Anders Larsson stolt.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS