Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Utsmyckningen byts cirka 13 gånger på ett år. Varje byte kostar cirka 11 000 kronor.
Foto: Sara Flodin

Vad tycker du om rondellen?

Lokalt i har pratat med några Avestabor och frågat vad de känner inför ”Speedwayrondellen” och vad de tycker förslaget till en ny utsmyckning:
Modellen är ett förslag till en utsmyckning i rondellen. Foto: Sara Flodin

  

Henrik Stensgård, 33 år, mekaniker, Kolarbo:

– Det är roligt för de som är intresserade av konst. Jag tycker att pengar läggs på fel ställe. Dessa pengar skulle kunna läggas på skolans underhåll. Jag ser att modellen föreställer ett svarvspån, men vill inte betala för den. Det skulle vara finare med en blomma.

Patricia Liljedal, 56 år, textilkonstnär, Avesta:

– Jag tycker att det är jättekul att de byter tema, men jag önskar ibland att dekorationerna skulle ha bättre finnisch. Rosa bandet är fin. Jag tycker att summan för bytet är rimlig. Det hade varit tråkigare med en ful staty för jämnan. Med ljus kan modellen bli jättefin!

Nicklas Solström, 35 år, operatör, Avesta:

– Det är roligt att de byter, men det är inte värt 11 000. Det är för dyrt. Jag tycker inte om modellen, den ser ut som skrot.

Sol-Timotej Gatti, 28 år, konstnär & hemmaförälder, Avesta

– Jag tycker att det är roligt att få in kultur och konst i stan. Vi behöver mycket mer utrymme för våra lokala konstnärer. Jag tycker modellen är tråkig. Det finns så mycket roligt man kan göra och kommunen skulle kunna samarbeta med lokala konstnärer.
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!