Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Engelbrektslöpets åldersgrupp 7-9 år lockade 35 barn till start. Bland barnen på bild syns närmast kameran Rebecca Båvner (118), Karbenning, Neo Wallin (132), Norberg, Lisen Nygård (130), Falu IK, och hon var snabbast i denna klass med tiden 5:49, samt Liv Lundgren (112), Norberg. Totalt kom närmare 150 barn till start i de tre olika åldersindelningarna 0-6 år, 7-9 år samt 10-12 år.
Foto: Kenneth Johansson

Engelbrekt Sommar lockade unga löpare

NORBERG. Engelbrekt sommar har ånyo arrangerats av Norbergs OK. Ett mastigt tvådagarsprogram bjöd i år också på ett par nyheter.

– Största förändringen i år var att vi tog bort den individuella löpningen för vuxna på fredagen och nu körde vi i stället en stadssprintorientering. Sträckorna var från en kilometer upp till tre, säger tävlingsledaren Thomas Henriksson.

Men orienteringen var inte den enda nyheten som NOK presenterade till tävlingarna, som hade start och mål på torget i Norberg. Lördagens upplägg var även det ändrat.
– “Motion för alla” utgjorde en helt ny klass, tänkt mest för de som har någon form av funktionsnedsättning men öppen för alla som vill deltaga i ett trevligt motionslopp. Den klassen var 1 500 meter.

Annars är det mest fokus på barnen och där fanns tre åldersgrupper. 0-6 år som sprang 500 meter utan tidtagning, 7-9 år samt 10-12 år och dessa grupper sprang 1 500 meter.
Totalt kom närmare 150 barn till start.

I den populära Engelbrektsstafetten, som i år var ändrad från fem till tre sträckor och med en helt ny bansträckning, kom 37 lag till start. 9 dam- och 28 herrlag.
Thomas och hela Norbergs OK känner sig belåtna med arrangemanget.
– Visst hade vi gärna haft ännu fler deltagare men vi är jättenöjda med helgen och vi har fått mycket bra respons.
– Vi har en fantastisk förening med många funktionärer som ställer upp och jobbar. Vi kommer att sätta oss ned och utvärdera helgen men jag tror säkert att vi kommer att ha några äldre ungdomsklasser till nästa år, det saknades i år.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 30 2019.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!