En del av gänget som arbetar för Enerco vid en av företagets tre maskiner. Nu är fjärde maskinen på väg in och företaget är i behov av mer folk.
Foto: Carina Sahlberg Linder

Enerco söker personer som vill jobba

AVESTA. Företaget Enerco söker med ljus och lykta efter mer personal. De behöver både fast personal som erbjuds tillsvidareanställning, men även vikarier till sommaren. Denna vecka medverkade Enerco på gymnasiemässan i Avesta med förhoppningen att rekrytera några ungdomar därifrån.

Dessa dagar har Tobias Ålind, som arbetar som teamledare, bråda dagar. Han satt i anställningsintervjuer hela måndagen då företaget behöver få tag på närmare 30 sommarjobbare till avdelningen som arbetar med skorstensfejar- och industrisanering.
– Det som vi har mest behov av är C-kortschaufförer på lastbil, men även personer med B-kort, förklarar Tobias.
De som arbetar på Enerco jobbar med industrisanering, tvättning och handskottning men det finns även avdelningar som arbetar med blästring värmeväxlare och mekaniskt underhållsarbete.
I arbetsuppgifterna ingår sanering av värmeverket i Källhagen, handskottning, tvätta och krypa i kanaler. Den som arbetar åt företaget bör ej vara vare sig höjdrädd eller ha lätt att känna klaustrofobi.

I fredags besökte Tobias gymnasiemässan på Karlfeldtsgymnasiet för att berätta om företaget och med förhoppningen att rekrytera några personer till sommaren. Redan nu extraknäckar flertalet ungdomar på företaget. Den som är oerfaren får jobba tillsammans med de som är erfarna.
Enerco fastanställer även den som inte tidigare arbetat inom denna bransch och internutbildar dessa med YKB, Yrkeskompetensbevis. I dagsläget utbildar företaget två personer. Ytterligare internutbildningar ingår även om säkerhetstänk.
– Om hur den anställda ska agera om något händer och hur de ska skydda sig. Det är extremt viktigt.
Företaget gör alltid en riskanalys innan de utför ett arbete och säkerhetstänket präglar deras arbete.
– Man tänker alltid efter innan man gör något, säkerheten är alltid viktigast, säger Tobias.
Men allra viktigast tycker dock Tobias är att alla som jobbar på företaget har en god ton gentemot varandra.
– Det är ett tungt och slitigt arbete och då är det oftast kollegorna som håller uppe humöret.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS