Emil och Lina Sköldquist från Norberg driver en bilverkstad tillsammans.
Foto: Tharos Gröning

Emils intresse för motorer fick honom att starta eget

KRYLBO. Emil Sköldquist har sysslat med motorer hela livet. Nu driver han ES Bilservice i Krylbo. – Jag har varit anställd som mekaniker en gång i tiden. Och efter att jag provat lite andra yrken ville jag skruva igen. Så jag köpte den här verkstaden och öppnade eget, säger Emil Sköldquist.

Emil driver företaget tillsammans med sin fru Lina. Lina jobbade tidigare som undersköterska men efter att ha varit föräldraledig så beslutade hon att hjälpa Emil med administrationen.
– Det underlättar med vårt liv generellt. Vi har fem barn och det är bra att vi har samma arbetstider så vi kan hjälpas åt, säger Lina Sköldquist.
Paret har ägt verkstaden sedan i maj och de har lyckats behålla kundkretsen från den tidigare ägaren. Emil berättar att det är många som väljer att åka till de små verkstäderna i stället för att åka till märkesverkstäderna.
– Vi har väl mer personlig service och lite bättre priser. Vi kan serva alla bilmärken så det är ingen skillnad mot de stora verkstäderna.

Att hålla rent och snyggt är viktigt för Emil och Lina. Det ger ett trevligt mottagande när man kliver in och mekanikern kan hitta sina saker lättare. Foto: Tharos Gröning

Emil brukar dessutom ge lite extra service när kundernas bilar behöver det. Att putsa vindrutan eller göra rent om det är smutsigt ger kunden en bättre upplevelse. De har dessutom just uppdaterat sina program för att göra hjulinställningar. Detta har medfört att flera företag i Avesta hänvisar sina kunder till ES bilservice när hjulen behöver justeras.
Emil har skruvat i bilar i över 20 år och tio av de åren har han jobbat med motorer. Han jobbade tidigare på Krylbo Motorcenter och det är minst lika rent hos Emil som där inne.
– Det är viktigt att det är rent och snyggt. Jag tror att man får många kunder att komma tillbaka om det ser trevligt ut.

I framtiden vill Emil och Lina anställa mer folk och att skaffa licens för att laga AC-anläggningar på bilar.
– Jag har kunskapen men eftersom vi är en ny firma så måste vi bli certifierade.
Men det får vänta tills världsläget blir lite bättre. Precis som många andra drabbas ES Bilservice både av elpriserna och de ökade kostnaderna för delar och transporter.
– Oljan vi använder har stigit med över tio kronor sedan vi startade i maj.

Däckbyten är det vanligaste jobbet såhär års. ES Bilservice kan dessutom göra hjulinställningar. Foto: Tharos Gröning

Någonting annat som oroar paret är att kunder ibland kommer in med nybesiktade bilar som är trasiga på olika sätt.
– Jag vet inte hur det kommer sig men jag tycker att de olika bilbesiktningsföretagen borde vara mer noggranna och inte släppa igenom bilar som har fel på fjädring och liknande.

Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS