Madelene Sticko, Gabbe Johansson, Madde Johansson, Krille Olsson, Sanna Diffner, Isac Widlöf, Dante Nyström och Jessica Andersson Limberg (som inte var med när bilden togs)är de åtta eleverna från Fornby Folkhögskola som arrangerar återbruksmarknaden den 12 december.
Foto: Privat

Elever ordnar marknad för återbruk

FORNBY. Den 12 december anordnas en återbruksmarknad på Fornby folkhögskola av åtta elever från skolan. – Tanken är att man ska kunna göra eller byta till sig en julklapp helt gratis, säger Sanna Diffner, en av dem som anordnar marknaden.

Sanna och sju till som läser fritidsutbildningen på Fornby folkhögskola ska som ett skolprojekt anordna en återbruksmarknad för allmänheten.
– Vi läser ämnet projekt och arrangemang och valde att ha en återbruksmarknad, säger hon.
Sanna berättar att tanken med marknaden är att man antingen ska kunna byta till sig eller göra en egen julklapp helt utan någon kostnad.
– Nu när allt har blivit så dyrt vill vi att man inte ska behöva lägga ut så mycket pengar. Alla som kommer ska kunna göra något som de kan ge bort som julklapp.
Hon säger att det kommer finnas material som företag har skänkt, bland annat Ta till vara men också saker som folk har donerat.
– Det kommer också finnas möjlighet att lämna saker där som man kan ta till vara på.
Enligt Sanna är det inte helt spikat vilka företag som ska delta under dagen, men det kommer bland annat finnas möjlighet att dekorera sin egen dalahäst, sy om kläder och lära sig sticka.
– Vi visar, ger tips och råd på hur man kan tillverka något eget, till exempel vad man kan sy av en gammal gardin eller skjorta, berättar hon.
Rädda barnen kommer hålla en workshop, slöjdverkstan, som ska rikta sig till barn och unga.
– Tanken är att allt man gör under dagen ska man kunna ta hem och vårt mål är att nå ut till så många som möjligt i Borlänge. Så att man kan träffa människor som man annars inte hade träffat och skapa nya relationer.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS