Julia Trum, som nu driver Yogahuset i Falun. “Det är glädjande att se tillväxten och att även fler barn och unga visar intresse för yoga”, säger hon.
Foto: Simon Bo Silverdahl

Eldsjälen Julia lever sin dröm

FALUN. Sedan en tid tillbaka heter Yogahuset i Faluns nya ägare Julia Trum. Nu presenterar hon nytt koncept och konstaterar rivstart för en höst i yogans tecken. – För mig är yoga ett sätt att leva och ett sätt att se på livet, berättar en lokal eldsjäl i hälsans tecken.

Den 1 juli axlade Julia ledarrollen för yogahusets verksamheter.
Efter sommaryogan är nu en intensiv höst påbörjad i de stämningsrika lokalerna.
Julia låter meddela en ambition där yogan ska göras tillgängligt för än fler, och därför är utbudet också utformat i denna anda.

Yogaklasser samsas med kurser, workshops och event.
– Jag vill att detta ska vara en plats där alla känner sig välkomna. Hoppas kunna nå ut till ännu fler i Falun och förmedla hur yogan kan påverka vårt välmående, säger Julia.
Konceptet i fråga är alltså nytt för säsongen, och bygger på ett “gymtänk”. Detta på så vis att alla schemalagda klasser är öppna att boka för alla som blir medlemmar eller köper klippkort, upplyser Julia.
Tanken är att yogan ska finnas nära varje dag.
Julia tillägger att kurserna kvarstår, men att dessa mer syftar till att lära sig grunderna i yogan, alternativt specifika inriktningar.

Hon ger också fortsatt liv till gravidyogan och mamma-bebis-yogan som uppges synnerligen populära.
– Det finns så många olika inriktningar inom yogan, jag tror att de flesta kan finna något som tilltalar dem.
Julia fortsätter:
– Kanske att det ibland kan finnas gamla fördomar att yoga bara är att sitta i ring och humma tillsammans, skrattar hon.
– Men det är givetvis så oerhört mycket mer och det finns så många belöningar. Det här är mötet med dig själv och din kropp. Det handlar om både en positiv sinnesstämning och goda fysiska effekter.

Yogahuset har sin hemvist i “rosa kyrkan” intill Faluån. “Nu förverkligar jag en dröm”, säger Julia Trum. Foto: Sonny Jonasson

Julia konstaterar andningen som ett bärande element i yogans giv.
– Den är jätteviktig. Vi mår bättre av få ned andningen i magen, att man inte har andan i halsen och liksom kippar efter luft.
Hon klargör att positiva effekter kan komma snabbt, men att yogan inte bär karaktär av så kallad quick-fix.
– Resultaten visar sig över tid, och känslan fördjupas. Det här är holistisk träning som ger till både kropp och sinne. Därför är det glädjande att se tillväxten och att även fler barn och unga visar intresse för yoga.
– Det är fantastiskt att se hur många som finner detta och blir stärkta av det, utvecklar hon.

Trum, uppväxt i Falun och Leksand, är entreprenörsandan nära sedan gymnasietiden. Där ingick hon i vad som då utsågs till “Årets UF-företag”.
Decenniet därefter är ett kapitel fyllt av jobb inom resor och evenemang världen över – från den svenska fjällvärlden till Sydafrika.
Att nu driva Yogahuset beskrivs bottna i en längtan närd under flera år.
En hemkomst som sätter scen för en dröm.
– Mitt hjärta har tillhört yogan sedan första dagen den kom in i mitt liv för cirka 13 år sedan.
– Jag valde efter några års praktik att utbilda mig till vinyasa- och yinyogalärare, berättar hon.

Och avslutar nära själva kontentan i såväl yrke som passionen att föra dess värden vidare.
– Drömmen om att driva en studio, att få skapa och dela med mig av denna fantastiska praktik har funnits med mig länge. Nu förverkligar jag den.
– För mig är yoga ett sätt att leva och ett sätt att se på livet, säger Julia Trum.

[YouPlaySinglePlayer video="2337,1874,221620" floating="3" ap mute pl=988 nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS