Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Husby-Hedemora Centerkvinnor prisade systrarna Marie och Madelene Faleij, som driver Svenska Flytblock och Syster Boheme.
Husby-Hedemora Centerkvinnor har även i år utsett årets företagare i kommunen. Denna gång prisades, och överraskades, systrarna Marie och Madelene Faleij, som driver Svenska Flytblock och Syster Boheme.
Foto: Privat

Duo har prisats av Centerkvinnorna

HEDEMORA. Även i år har Husby-Hedemora Centerkvinnor korat årets företagare i kommunen. Denna gång prisades systrarna Marie och Madelene Faleij. “Det kom som en total överraskning”, säger Madelene Faleij.

Den vinnande duon driver företagen Svenska Flytblock och Syster Boheme. “I samband med internationella kvinnodagen vill vi lyfta kvinnors företagande som en viktig faktor för jämställdhet. Systrarna Faleij är en sann förebild på orten. Deras initiativkraft och företagaranda inspirerar och sprider ringar på vattnet. Vi vill uppmärksamma dem som företagare och förebild, samt tacka för att de är en medkraft för jämställdheten”, skriver Husby-Hedemora Centerkvinnor i ett pressmeddelande.
– Vi visste ingenting om detta så vi blev helt chockade. Det var bra tajming att vi var i butiken samtidigt båda två, säger Madelene Faleij.

Husby-Hedemora Centerkvinnor prisade systrarna Marie och Madelene Faleij, som driver Svenska Flytblock och Syster Boheme.
“Vi visste ingenting om detta så vi blev helt chockade. Det var bra tajming att vi var i butiken samtidigt båda två”, säger Madelene Faleij som, tillsammans med systern Marie Faleij, prisades av Husby-Hedemora Centerkvinnor. Här läser duon texten på diplomet. Till vänster i bild ses föreningens ordförande Christina Lundgren. Foto: Privat

Centerkvinnornas ordförande Christina Lundgren och ett par medlemmar i föreningen uppvaktade Marie och Madelene Faleij med diplom och blommor på Internationella Kvinnodagen, den 8 mars.
“Detta är en tradition som vi gjort i många år eftersom det finns så många duktiga kvinnor i Hedemora kommun som driver starka och välmående företag. Dessa kvinnor är en viktig förebild för unga tjejer och kvinnor som funderar på att starta företag”, skriver Centerkvinnorna i pressmeddelandet.

Svenska Flytblock fyller 67 år i år medan Syster Boheme tillkom för några år sedan.
– Vår farfar startade Svenska Flytblock, tillsammans med Mas-Harry Larsson, och sedan drevs företaget av vår pappa från 1970-talet innan jag och min syster tog över. 2015 öppnade vi Syster Boheme i en del av lokalen som vi mest hade som förråd, berättar Madelene Faleij.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!