Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Deaf Rat axlar supportmanteln till legendariska heavy metal-bjässen Judas Priest. Spelningen går av stapeln i Rättviks Dalhalla, på det i metalsammanhang tämligen fräna datumet fredagen den 13 juni.
Foto: Guilty Gorilla Group/Pressbild

Deaf Rat joinar Judas Priest på Dalhalla

FALUN Faluförankrade hårdrockskameleonten Deaf Rat har tilldelats ett lika eldfängt som ärorikt uppdrag. Fredag den 13 (!) juni värmer man upp för Rob Halford och kompani i mäktiga Dalhalla.

Det i Falun hemmahörande hårdrocksbandet Deaf Rat axlar supportmanteln till legendariska heavy metal-bjässen Judas Priest. Spelningen går av stapeln i Rättviks monumentala avgrundspaviljong Dalhalla, på det i metalsammanhang tämligen fräna datumet fredagen den 13 juni. Biljetterna till konserten i den anrika arenan sålde slut med rekordfart när Judas Priest presenterades i oktober förra året.

– Att få dela scen med ett ikoniskt band som Priest har vi drömt om sen vi var kids.
Alla i Deaf Rat har sina rötter i den gamla skolans hårdrock så det känns lite som att spendera en kväll med ett av de mest inflytelserika banden inom hårdrock och metal.
– Att konserten dessutom hålls i det gamla kalkstensbrottet Dalhalla, en arena som rankas som en av världens häftigaste, gör inte saken sämre, meddelar vokalisten Frankie Rich i ett pressmeddelande från bandets management Guilty Gorilla Group.

I november 2019 frigjorde Deaf Rat albumet Ban the light” via AFM Records.
Under våren drar den pyroteknikpeppade combon i väg på Europaturné tillsammans med H.E.A.T. för spelningar i Italien, Spanien, Frankrike, Österrike, Holland, Belgien och Schweiz.

Deaf Rat är till sitt fundament en trio bestående av Frankie Rich och gitarristerna Pat Kramer samt Max Lander. I liveformat växer man till kvintett och inkluderar då också basisten Nic Lester och batteristen Jonathan Ekvall.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!