In i det sista tränade Ida Dahlin och Matilda Davis på tävlingsmomenten. Här håller de på med prinsesstårta och wienerbröd.
Foto: Karin Diffner

De ska baka hem skol-SM med sitt Dalatema

BORLÄNGE. Med kurbitssmyckat bröd, älgar och berguvar i marsipan hoppas Ida Dahlin och Matilda Davis kunna upprepa fjolårets Borlängesuccé på skol-SM. – Det är nervigt, men vi försöker tänka positivt. Det här tar vi, säger Ida.

Några dagar före skol-SM träffar vi Hushagsgymnasiets kandidater Ida Dahlin från Mora och Matilda Davis från Gagnef. De håller på att träna på några av momenten: wienerbröd och prinsesstårta.
– Jag vet att vi klarar uppgiften, men jag är nervös ändå, säger Matilda.
Vad är du nervös för?
– Själva tävlingsmomentet, men det ska bli kul också.

Hushagsgymnasiets elever har vunnit skolmästerskapen i bageri och konditori fyra gånger, varav senaste gången var i fjol då Ida Zettergren och Saga Sjöström bakade hem en smaskig seger.
Och nu är det kanske dags för ännu en seger när tjejerna åker till Göteborg för att tävla på tisdag den 14 mars. Deras lärare Gabriella Rönneberg Arvidsson och den tredje klasskamraten följer med och har gott hopp om en fin placering.
– Man måste komplettera varandra med olika styrkor och det gör verkligen de här eleverna, säger Gabriella.
I tävlingen ingår bland annat att baka 60 bullar, 60 wienerbröd, 16 matbröd i tre olika former, prinsesstårtor samt marsipanfigurer. Eleverna tävlar både i lag och individuellt.
Efter tävlingen är det inte långt kvar till studenten för Ida och Matilda som siktar på ett fördjupningsår på yrkeshögskolan i Kristianstad. Därefter vill båda starta eget.
– Kanske ihop, säger Matilda.

Kurbitsmönstrat bröd av sorten grahamslevain är något av det som Hushagseleverna kommer att tävla med. Foto: Gabriella Rönneberg Arvidsson
Wienerbröd är ett obligatoriskt tävlingsmoment. Foto: Gabriella Rönneberg Arvidsson
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS