Falusonen Daniel Björkman som blev vinnare i SKAPA-talang. Foto: Pressbild
Falusonen Daniel Björkman som blev vinnare i SKAPA-talang.
Foto: Pressbild

Daniel från Falun vinnare av Skapa-pris

FALUN. Ett vegokött baserat på cashewäpple och ett specialdesignat huvudskydd för idrott – där har ni Dalarnas vinnare av Skapa-prisen 2023. I samband med invigningen av Dalarna Innovation Days prisades Linnéa Falkinger och Daniel Björman.

Prisutdelningen i dalafinalen av Skapa hölls på Dalarna Science Park vid invigningen av Dalarna Innovation Days 2023.
Linnéa Falkinger, från Leksand, är kvinnan bakom vegoköttet CashewMeetly. Hon vinner det regionala Skapa-priset och är Dalarnas finalist i Stockholm 9 november, med chans att vinna 500 000 kronor i riksfinalen.

Falusonen Daniel Björkman har utvecklat ett speciellt huvudskydd för fotbollsspelare och belönas med Skapa-talang, priset för unga innovatörer. Också Daniel kommer att åka till Stockholm för att tävla vidare om det nationella priset för unga talanger.
Affärsutvecklaren Jörgen Steen, Dalarna Science Park, är en av medlemmarna i dalajuryn. Han berättar att juryn i år hade flera fina ansökningar att ta ställning till.
– Både Linnéa och Daniel har innovationer som matchar tävlingskriterierna på ett riktigt bra sätt, bland annat i fråga om kreativ höjd och realiserbarhet. Nu blir det spännande att följa deras fortsatta resa och vi önskar dem stort lycka till, säger han.

Från vänster: Angelica Ekholm, vd Dalarna Science Park, Daniel Björkman, prisvinnare SKAPA-talang, Linnéa Falkinger, SKAPA-priset för Dalarnas län och Helena Höij, landhövding Dalarnas län. Foto: Pressbild
Från vänster: Angelica Ekholm, vd Dalarna Science Park, Daniel Björkman, prisvinnare SKAPA-talang, Linnéa Falkinger, SKAPA-priset för Dalarnas län och Helena Höij, landhövding Dalarnas län. Foto: Pressbild

Om Skapapriset
Stiftelsen Skapa bildades 1985 till Alfred Nobels minne. Sedan 1986 har stiftelsen delat ut Skapa-priset i syfte i att ge stöd åt innovatörer så att de kan utveckla sina uppfinningar till produkter och tjänster på marknaden. Tävlingen har både en öppen klass och en talangklass för unga innovatörer.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS