Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Cecilia Kyllinge (tvåa från vänster) har skrivit den nya teatermusikaliska showen “Carole King – Tapetblomman som sprängde glastaket”. Medverkar gör även Martin Jarbeck, Fia Viktorsson och Anders Larm.
Foto: Pressbild

Cecilia Kyllinge tar sig an Carole King

DALA HUSBY. Efter att ha gestaltat Tina Turner och senast spelat föreställningen “Bäst i Test” är det nu dags för en ny show av och med Cecilia Kyllinge, bosatt i Dala-Husby. Den här gången handlar det om legendariska musikern och låtskrivaren Carole King.

Smygpremiären skedde hemma på Skullen på gården i Källsbyn, Dala-Husby i söndags.
– Efter det åker vi på turné söderut i Sverige. I oktober är vi tillbaka i Dalarna igen. Då blir det spelningar i Svärdsjö, Hedemora och Smedjebacken innan vi åker utanför länet på turné, hälsar Cecilia Kyllinge, som tidigare gestaltat rocklegendaren Tina Turner.

Cecilia Kyllinge, här tillsammans med hunden Millie, från Källsbyn i Dala-Husby har skrivit en ny show – denna gång om Carole King. Foto: Sara Flodin

Showen heter “Carole King – Tapetblomman som sprängde glastaket”. Det är en nyskriven teatermusikalisk show av och med Cecilia Kyllinge, tillsammans med Fia Viktorsson, Anders Larm och Martin Jarbeck.

Så här beskrivs showen: “´Locomotion´, ´You´ve got a friend´ och ´You make me feel like a Natural woman´ är bara några av otaliga hits skrivna av Carole King. Hon har även släppt 25 soloalbum, varav ´Tapestry´ sålde i 24 miljoner exemplar, tagit emot fyra Grammys och är invald i låtskrivarnas Hall of Fame. Men hur gick det här till? Hur hamnade där här blyga och lite tillbakadragna flickan där? Hon som absolut inte ville bli artist och inte dög i sina egna ögon som sångerska…”

 

Cecilia Kyllinge (tvåa från höger) har skrivit den nya teatermusikaliska showen “Carole King – Tapetblomman som sprängde glastaket”. Medverkar gör även Martin Jarbeck, Fia Viktorsson och Anders Larm. Foto: Pressbild

Turnéstopp i Dalarna:
17 september: Smygpremiär på Skullen hemma hos Cecilia Kyllinge, Källsbyn i Dala-Husby, Hedemora kommun.
7 oktober: Hedenborg i Svärdsjö, Falu kommun.
8 oktober: Sagateatern i Hedemora.
9 oktober: Sagateatern i Hedemora.
10 oktober: Smedjebackens Folkets hus.

[YouPlaySinglePlayer video="2337,1874,517453"]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!