Cecilia Kyllinge (tvåa från vänster) har skrivit den nya teatermusikaliska showen “Carole King – Tapetblomman som sprängde glastaket”. Medverkar gör även Martin Jarbeck, Fia Viktorsson och Anders Larm.
Foto: Pressbild

Cecilia Kyllinge tar sig an Carole King

DALA HUSBY. Efter att ha gestaltat Tina Turner och senast spelat föreställningen “Bäst i Test” är det nu dags för en ny show av och med Cecilia Kyllinge, bosatt i Dala-Husby. Den här gången handlar det om legendariska musikern och låtskrivaren Carole King.

Smygpremiären skedde hemma på Skullen på gården i Källsbyn, Dala-Husby i söndags.
– Efter det åker vi på turné söderut i Sverige. I oktober är vi tillbaka i Dalarna igen. Då blir det spelningar i Svärdsjö, Hedemora och Smedjebacken innan vi åker utanför länet på turné, hälsar Cecilia Kyllinge, som tidigare gestaltat rocklegendaren Tina Turner.

Cecilia Kyllinge, här tillsammans med hunden Millie, från Källsbyn i Dala-Husby har skrivit en ny show – denna gång om Carole King. Foto: Sara Flodin

Showen heter “Carole King – Tapetblomman som sprängde glastaket”. Det är en nyskriven teatermusikalisk show av och med Cecilia Kyllinge, tillsammans med Fia Viktorsson, Anders Larm och Martin Jarbeck.

Så här beskrivs showen: “´Locomotion´, ´You´ve got a friend´ och ´You make me feel like a Natural woman´ är bara några av otaliga hits skrivna av Carole King. Hon har även släppt 25 soloalbum, varav ´Tapestry´ sålde i 24 miljoner exemplar, tagit emot fyra Grammys och är invald i låtskrivarnas Hall of Fame. Men hur gick det här till? Hur hamnade där här blyga och lite tillbakadragna flickan där? Hon som absolut inte ville bli artist och inte dög i sina egna ögon som sångerska…”

 

Cecilia Kyllinge (tvåa från höger) har skrivit den nya teatermusikaliska showen “Carole King – Tapetblomman som sprängde glastaket”. Medverkar gör även Martin Jarbeck, Fia Viktorsson och Anders Larm. Foto: Pressbild

Turnéstopp i Dalarna:
17 september: Smygpremiär på Skullen hemma hos Cecilia Kyllinge, Källsbyn i Dala-Husby, Hedemora kommun.
7 oktober: Hedenborg i Svärdsjö, Falu kommun.
8 oktober: Sagateatern i Hedemora.
9 oktober: Sagateatern i Hedemora.
10 oktober: Smedjebackens Folkets hus.

Facebook
Församlingen distribuerar även julgåvor till behövande.
Arrangörerna hoppas att den mysiga stämningen ska bestå ändå.
"Hoppas att det blir lagom kallt och någon snöflinga"

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS