Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Per Wallstedt blir Österling Bygg AB:s nya vd. Han tillträder den 1 oktober.
Foto: Pressbild

Byggbolag har rekryterat ny vd

VÄSTERBY. Österling Bygg AB, med huvudkontor i Västerby mellan Hedemora och Säter, har rekryterat en ny vd. Per Wallstedt tillträder den 1 oktober och efterträder då Niklas Malmfors. “Jag gillar bolagets värderingar och engagerade medarbetare”, säger Per Wallstedt i ett pressmeddelande.

I somras meddelade Niklas Malmfors att han sagt upp sig. Anledningen är pendlandet från hemmet i Enköping som varit påfrestande.
Men detta var inte den enda nyheten om bolaget under sommaren. Bonava Sverige AB hävde ett entreprenadavtal med Österling Bygg som gällde byggande av över 200 lägenheter i Uppsala, vilket var ett hårt slag för det Västerbybaserade företaget.

I början av juli beslutade Falu tingsrätt om att bevilja en så kallad företagsrekonstruktion och den 31 juli beviljades en fortsatt rekonstruktion. Detta innebär att projekten drivs enligt plan och att bolaget betalar sina underentreprenörer och leverantörer löpande enligt kontantprincipen.
– Nu driver vi vår verksamhet framåt. Vårt mål är fortsatt att vi ska vara klara med rekonstruktionen innan den 11 oktober då de första tre månaderna är förbi, säger Mattias Österling, Österling Bygg AB:s huvudägare, i ett pressmeddelande.

“Med stor ödmjukhet och tillförsikt under rådande ekonomiska situation ser jag fram mot att leda bolaget vidare på dess resa”, säger Per Wallstedt, tillträdande vd för Österling Bygg AB som har huvudkontoret i Västerby. Foto: Pressbild

Den 1 september meddelade företaget att man gjort klart med en ny vd. Valet föll på Per Wallstedt, som tidigare har varit vd för flera bolag inom entreprenadbranschen. Han blir även delägare i bolaget.
– Det är sunt att organisationer förändras och Österling Bygg har utvecklats otroligt mycket de senaste åren. Jag är övertygad om att Per är den vd som bolaget nu behöver framåt. Jag har haft fantastiska år på Österling Bygg och mitt hjärta finns hos bolaget och dess medarbetare, säger bolagets avgående vd Niklas Malmfors i pressmeddelandet.

Företaget, som även har verksamhet i Norberg och Sälen, firar 30 år i oktober. Per Wallstedt tillträder den 1 oktober. Han har ingått i bolagets styrelse en tid.
– Jag har lärt känna bolaget under några år nu och gillar dess värderingar och engagerade medarbetare. Med stor ödmjukhet och tillförsikt under rådande ekonomiska situation ser jag fram mot att leda bolaget vidare på dess resa, säger Per Wallstedt.

Niklas Malmfors lämnar posten som vd för Österling Bygg AB. Den långa pendlingen från hemmet i Enköping är orsaken till avskedet. Foto: Pär Sönnert

– Niklas har gjort mycket bra för bolagets struktur, organisation och skapat den plattform vi saknade när han kom till oss. Det är ett naturligt steg att ta in en ny duktig ledare med ett annat fokus nu. Det har varit och är väldigt speciella tider i hela branschen just nu, inte minst för oss, och vi står inför utmaningar hela tiden. Per har gott ledarskap och kanske framför allt visat ett stort ekonomifokus som bolaget nu behöver, säger Mattias Österling.

[YouPlaySinglePlayer video="2337,1874,531030"]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!