Brunnsjödagen 2024
Massor av folk hade hittat till Brunnsjön på söndagen den 18 februari.
Foto: Lennart Fyrk

Brunnsjödagen blev en folkfest: “Vi fick kanonförhållanden, till slut”

HEDEMORA. Trots oroande väder på förhand blev Brunnsjödagen en riktig folkfest. “Det kom massor av glada människor, det värmer jättemycket”, säger Lars Melén, en av eldsjälarna i Brunnsjöns Vintervänner som arrangerade dagen.

Dagarna inför Brunnsjödagen var eldsjälarna i Brunnsjöns Vintervänner oroliga. Skulle det gå att genomföra dagen med alla aktiviteter?
– Vi stod där på fredagen och var väldigt fundersamma när det var fem plusgrader och ösregn. Men prognosen visade att det skulle frysa på rejält, vilket det också gjorde. Det blev 13, 14 minusgrader under natten till söndagen och det var räddningen för oss, annars hade vi fått stå på land med korvgrillen. Nu blev det kanonförhållanden, till slut, säger Lars Melén.

Brunnsjödagen 2024
“Av korvåtgången att döma så bör det ha kommit över 400 personer, om man räknar en korv per person i snitt. Vi hade 400 korvar till försäljning och alla tog slut”, säger Lars Melén. Foto: Lennart Fyrk

De trogna besökarna från Säters modellflygklubb var på plats med sina små plan, som även fick sällskap av betydligt större “släktingar”.
– Ja, det kom inte mindre än sju riktiga flygplan som landade på isen. Ett från Nås utanför Hedemora och de andra från Borlänge. Vi hade haft kontakt på förhand och skottat upp en landningsbana åt dem så det var roligt att de kom, säger Lars Melén.

Brunnsjödagen 2024
Brunnsjödagen den 18 februari blev en folkfest, även om det såg oroande ut på förhand med tanke på plusgraderna och regnet. “Nu blev det kanonförhållanden, till slut”, säger Lars Melén från arrangerande Brunnsjöns Vintervänner. Foto: Lars Melén

Det fanns massor av aktiviteter att göra under dagen.
– Bland annat gocart, bobbycars och så vår slädkarusell som gick hela dagen. Det var många barnfamiljer som hittade till sjön, vilket var kul eftersom vi hade satsat extra på barnaktiviteter i år, säger Lars Melén.

Brunnsjödagen 2024
Slädkarusellen var väldigt populär. “Den gick i ett hela dagen”, säger Lars Melén. Foto: Lennart Fyrk

Hur många besökte Brunnsjödagen?
– Av korvåtgången att döma så bör det ha varit över 400 personer, om man räknar en korv per person i snitt. Vi hade 400 korvar till försäljning och alla tog slut.

Brunnsjödagen 2024
I år fanns det massor av barnaktiviteter på Brunnsjödagen, bland annat så kallade bobbycars. Foto: Lennart Fyrk

Är säsongen slut för er nu?
– Nejdå, den brukar pågå en bra bit i mars. Vi håller koll på väderprognoserna för att föregripa det hela, så att vi kan avsluta säsongen innan vi måste börja bärga en massa saker som går genom isen. Vi håller tummarna för att det blir lyckat på sportlovet, som börjar nu. Många Hedemorabor får hem barn och barnbarn över lovet och då hoppas vi att de vill komma till Brunnsjön och bland annat prova på slädkarusellen som står kvar än, säger Lars Melén.

Brunnsjödagen 2024
Gocart var en av aktiviteterna som besökarna kunde ägna sig åt. Foto: Lennart Fyrk

 

Brunnsjödagen 2024
Besökarna kunde bland annat prova på strykjärnscurling. Här är det Tomas Larsson, från Brunnsjöns Vintervänner, som provar. Foto: Lennart Fyrk
[YouPlaySinglePlayer video="2337,1874,366577"]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS