Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Flera tågavgångar ersätts med buss eller till och med ställs in under en längre period.
Foto: Niclas Bergvall

Brist på lokförare ställer in avgångar

DALARNA. Från den 18 september fram till den 9 december kommer flera tågavgångar ersättas med buss eller till och med ställas in. Det på grund av att Tåg i Bergslagen byter operatör till VR Sverige och inför det skiftet behöver deras förare utbildning på Tåg i Bergslagens nyaste fordon ER1.

När förarna utbildas behöver kapacitet frigöras. Det är därför ett antal tågavgångar behöver ersättas med buss och andra måste ställas in under två och en halv månad
– Det är olyckligt att vi behöver dra ned på trafiken och i vissa fall ställa in avgångar. Just nu är det tyvärr nödvändigt för att vi den 10 december ska kunna starta samarbetet enligt avtal, med rätt utbildad personal hos nya operatören VR Sverige. Vi har tillsammans med VR Sverige och SJ tagit fram en lösning som vi anser har minst påverkan på trafiken och resenärerna, säger säger Gabriel Andersson, pressansvarig Tåg i Bergslagen, i ett pressmeddelande.

Han skriver också att informationen kring dessa förändringar gick ut alldeles för sent.
– Det är olyckligt och något vi ber om ursäkt för. Orsaken är främst den lokförarbrist som uppstår i samband med utbildningen och därmed drabbar resenärerna, säger Andersson och fortsätter:
– VR Sverige har trots bristen på lokförare lyckats bli klar med sin rekrytering. När den var färdig blev utbildningsbehovet helt känt och först däreJer kunde trafikreducering och ersättningstrafik planeras.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!