Ishockey. Avesta BK
Avesta BK
Foto: Sebastian Olander

Bra start för Avesta BK trots förlust senast

AVESTA. Nu är 13 av 28 matcher spelade i hockeytvåan – en serie som Avesta BK spelar i. I tisdags föll de mot Hallstahammars HK på bortaplan, trots det ärt ABK bra med i tabellen på sin sjätte plats.

Efter en sejour i hockeytrean var Avesta BK förra säsongen tillbaka i tvåan och väl där blev det åtta segrar på 28 matcher och en bit från att nå en plats i playoff.
Den här säsongen har klubben inlett bättre och Avesta BK har en god chans att nå playoff till hockeyettan när serien snart är halvvägs.
Men det blev förlust senast mot Hallstahammar, 2-5, trots att ABK vann skotten med 38-26. Målskyttar var för övrigt Hampus Mattsson (1-0) och Niclas Hero (2-3)
I tabellen är det dock bara en poäng upp till fyran Guldsmedshytte SK.

Bästa poänggörare hittills i ABK är Jakob Karlsson med 20 poäng – åtta mål och tolv assist. Det räcker till en åttonde plats i poängligan, som leds av IFK Arbogas Linus Ageborg med 29 poäng.
IFK Arboga toppar också serien, tre poäng före Kumla Hockey.

Nu väntar två hemmamatcher inom loppet av fyra dagar. På tisdag tar de sig an Guldsmedshytte SK och på fredag gästar tabelltvåan Kumla Hockey. Två minst sagt viktiga matcher.

Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS