Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Niklas Nordahl, avdelningschef inom bildningsförvaltningen, och Michael Gustavsson, föreståndare för Vasahallen, visar upp nya bowlingkäglor och bowlingklot. I somras tog Hedemora kommun över driften av bowlinghallen i Vasahallen. Ännu återstår dock ett tag innan kloten kan börja rulla i hallen.
Foto: Pär Sönnert

Bowlingen drivs nu i kommunal regi

HEDEMORA. I somras stod det klart att Hedemora kommun tar över driften av bowlinghallen i Vasahallen. “Det här blir ett bra komplement till allt annat vi erbjuder”, säger Niklas Nordahl, avdelningschef inom bildningsförvaltningen.

När Lokalt i besöker bowlinghallen har arbetet med att packa upp kartonger med nya bowlingklot och bowlingskor precis inletts.
– Vi får hit fler möbler i dag eller i morgon. Det här breddar verksamheten ytterligare i huset, säger Michael Gustavsson, föreståndare för Vasahallen.
– Jag har hand om både simhallen, sporthallen och numera även bowlinghallen, tillägger han.

Förhoppningen är att bowlinghallen i Vasahallen ska vara i fullskalig drift efter årsskiftet och att den då är öppen för både föreningar och allmänheten. Foto: Pär Sönnert

Ännu återstår lite tid innan bowlinghallen kan öppnas.
– Nu har vi precis fått hit beställningarna av klot och skor som ska packas upp. Sedan ska oljemaskinen servas och personalen ska utbildas i hur man sköter den. Dessutom har vi en ny ljudanläggning på plats, som exempelvis kan användas till discobowling. Det ska även bli en ny serveringsdisk, säger Niklas Nordahl.

Hedemorakonstnären Benny Halldin visar upp en av väggarna i bowlinghallen. “Det blev ett vykort med Hedemoramotiv”, säger han. Foto: Pär Sönnert

När rullar de första kloten på banorna?
– Vi prioriterar föreningar i första hand och sedan allmänheten. Att arrangera större tävlingar får vänta lite, tills vi är varma i kläderna. Vi hoppas att föreningarna kan börja spela under hösten, säger Niklas Nordahl.
– Jag skulle gissa på att vi är i fullskalig drift efter årsskiftet, att vi då har öppet för både föreningar och allmänheten, säger Michael Gustavsson.

“Det här blir ett bra komplement till allt annat vi erbjuder”, säger Niklas Nordahl. Foto: Pär Sönnert

Bowlinghallen kommer att ha två anställda.
– Sarah Mets Impiö har nyligen börjat, hon kommer att jobba 50 procent här. Vår andra anställda börjar den 1 november och ska jobba heltid, berättar Niklas Nordahl.

Nyanlända Kartonger med bowlingskor, käglor och klot väntar på att packas upp. Foto: Pär Sönnert

Har kommunen haft hand om driften av bowlinghallen tidigare?
– Inte så vitt jag vet i alla fall. Det här blir ett bra komplement till allt annat vi erbjuder. Skolorna kan vara här och det blir även bättre för föreningarna med lägre hallhyra, säger Niklas Nordahl.

När Lokalt i besöker bowlinghallen är Benny Halldin i full gång med att utsmycka väggar och pelare med sin konst. Foto: Pär Sönnert

I hallen finns även Hedemorakonstnären Benny Halldin som är i full gång med att utsmycka väggar och pelare med sin konst.
– En av väggarna är klar och är ett vykort med Hedemoramotiv. Jag ska snart börja med pelarna och den andra väggen som blir mer bowlingrelaterat. Jag ska försöka få till käglor med kurbits, säger Benny Halldin.

[YouPlaySinglePlayer video="2337,4019,384717"]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!