Ronnie Åström Trio
Ronnie Åström Trio består av: Leif Sundin, Ronnie Åström och Federico De Costa. Bandet spelar på Hedemora Blues Jam den 2 december.
Foto: Gabrielle Holmberg

Blues Jam dubbelt upp i december

HEDEMORA. Årets näst sista upplaga av Hedemora Blues Jam hålls lördagen den 2 december. “Vi går in på 13:e året 2024, det känns ganska ofattbart. Men vi kör så länge vi har ork och tycker det är kul och så länge publiken kommer”, säger arrangören Kim-Anette Finnmarker. 2023 avslutas sedan med ett Blues Jam på nyårsafton.

Restaurang Källarmästaren i centrala Hedemora är platsen för Blues Jam.
– Vi har ett gott samarbete med Källarmästaren och Stadshotellet och Studieförbundet Vuxenskolan. Utan dem skulle ju detta inte fungera, säger Kim-Anette Finnmarker, som är en av de ideella entusiaster som ligger bakom Hedemora Blues Jam.

Upplägget är detsamma varje gång, förutom ett lokalt husband, denna gång “Outlets”, spelar en eller ett par artister/grupper under eftermiddagen men scenen är även öppen för den spelsugne i publiken som vill gå upp och “jamma” lite.
– Vi har jammare som åker från Stockholm, Fagersta, Borlänge, Västerås, Surahammar, Stockholm med mera för att spela några låtar, plus alla lokala förmågor. Det är en strid ström av musiker som byter av varandra på scenen så det finns alltid ”något nytt” att se och lyssna på, säger Kim-Anette Finnmarker.

Blueshammers
Blueshammars består av: Tord Fransson, Stefan Larsson, Örjan Larsson och Pathric “Bas-Putte” Lindström. På nyårsafton spelar de på Hedemora Blues Jam. Foto: Jinx Lindström

Hon hälsar att det finns trummor och vanligen även en keyboard att låna, i övrigt får “jammarna” ta med sig egna instrument.
– Det är ju ett blues jam så tanken är att det ska spelas blues i första hand. Genren är bred så det bör finnas nåt för varje smak, bluesrock, countryblues, delta blues med mera, säger Kim-Anette.

Förutom husbandet spelar Ronnie Åström Trio, från Stockholm, på Blues Jam den 2 december.
– Sedan några år satsar Ronnie på egenskriven musik. 2021 kom albumet ”One Take At Sonika Studios” med bland annat Little Richards ”Lucille”, en av få versioner som har godkänts av Little Richards familj, säger Kim-Anette Finnmarker.

Peter Noresson
Peter Noresson kommer också till Blues Jam på nyårsafton. Han har nyligen släppt ett album med en hyllningslåt till just Hedemora Blues Jam. I bakgrunden ses Oskar Boså. Foto: Johan Håvedal

På Blues Jam på nyårsafton spelar ”Blueshammers” från Surahammar och ”den bäst bevarade hemligheten inom svensk blues”; Peter Noresson från Hofors.
– Peter är aktuell med nya albumet ”Skrockfull”, en fullängdare på svenska med egenskrivna låtar, bland annat en hyllningslåt till Hedemora Blues Jam. Det tackar vi för! säger Kim-Anette Finnmarker.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS