Bowling i Vasahallen
Vasahallen Bowling har nyinvigts och nu kan BK Granen både träna och spela seriematcher i hallen, där det även finns många fina utsmyckningar gjorda av Hedemorakonstnären Benny Halldin.
Foto: Pär Sönnert

BK Granen får äntligen spela bowlingmatcher hemma “på riktigt”

HEDEMORA. När Vasahallen Bowling har nyinvigts så kan BK Granen äntligen spela sina hemmamatcher på hemmaplan. “Trots allt strul så har det sportsligt gått riktigt bra för A-laget”, säger Larsa Hallström, från BK Granen.

Vasahallen Bowling nyinvigdes den 17 november och den 2 december blir det hemmamatch i den nyinvigda hallen för BK Granen mot Wåxnäs BC. Träningen har fått förläggas till Fagersta under arbetet med att bowlinghallen i Vasahallen skulle ställas i ordning.
– Vi har försökt göra det bästa av situationen kring bowlinghallen och anpassat verksamheten så gott det gått. Nu känns det som personalen har koll på det mesta i hallen och då ger fritidsförvaltningen grönt ljus för matchspel, säger Lars-Göran Hallström.

A-laget ligger med i toppen av serien, trots strul med träningar på annan ort och flera matcher som har fått flyttas.
– Vi har vunnit våra hemmamatcher i Fagersta, och bara förlorat en bortamatch lite snöpligt med 9-10, säger “Larsa”.

Lars-Göran "Larsa" Hallström
Lars-Göran “Larsa” Hallström från BK Granen gläds åt att klubben nu åter kan spela sina hemmamatcher på hemmaplan “på riktigt” i nyinvigda Vasahallen Bowling. Den 2 december tar BK Granen emot Wåxnäs BC. Foto: Pär Sönnert

Förutom seriespelet har föreningen även annan verksamhet som börjar komma tillbaka till normalläge.
– Våra parabowlare tränar för fullt och har varit i väg på två tävlingar i Sala och Borlänge. Nu väntar tävling på hemmabanorna den 9 december då Bergslags-StriXXXens tredje deltävling avgörs i Vasahallen med 50-talet deltagare, säger “Larsa” Hallström.

Dessutom anordnar klubben, tillsammans med RF SISU Dalarna, prova-på kvällar för nybörjare i alla åldrar, där förhoppningen är att kunna locka nya medlemmar på alla plan till verksamheten.
– Vi vet att det är många som bowlat på olika nivåer. Förhoppningsvis kan intresset komma tillbaka när kostnaderna att spela bowling minskat avsevärt och vi kan konkurrera med andra idrotter för att locka nya spelare, säger Lars-Göran Hallström.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS