Rotary Hedemora delade ut reflexband
Glada miner hos barnen på förskolan Noas Ark i centrala Hedemora som fått reflexband av Hedemora Rotaryklubb.
Foto: Pär Sönnert

Barn fick uppskattad reflexgåva

HEDEMORA. Hedemora Rotaryklubb har skänkt reflexband till förskolan Noas Ark i Hedemora. “Vi vill gärna stötta lokalsamhället”, säger Tamara Zuljevic, president i Hedemora Rotaryklubb.

Den privata förskolan Noas Ark består av avdelningarna Igelkotten, Snigeln och Ugglan och håller till i centrala Hedemora, intill Henemoren. I dagsläget går det 55 barn på förskolan som har tio pedagoger samt egen kock och städerska.
– Förskolan startade hösten 2004 så det blir 20-årsjubileum i höst. Jag började jobba här året efter starten och tog över verksamheten 2011, berättar Celina Ingesson, huvudman för Noas Ark.
– Och så kom jag med i fjol, som delägare, efter att ha jobbat här i fyra år, tillägger rektorn Carina Byhlin.

Rotary Hedemora delade ut reflexband
Tamara Zuljevic delade ut reflexbanden till barnen på Noas Ark. Foto: Pär Sönnert

Denna dag när Lokalt i:s utsände kommer på besök delade Hedemora Rotaryklubb ut reflexband till förskolan.
– Rotary har fler projekt över hela världen, bland annat har vi ett stort projekt om att utrota sjukdomen polio. Ett sätt att få in pengar till denna insamling är att sälja reflexband med Rotarys logga. Men vi i Hedemoraföreningen vill stötta lokalsamhället och därför går vi lite mot strömmen och har själva köpt in dessa reflexband för att dela ut dem till förskolebarn. Denna gång valde vi Noas Ark, säger Tamara Zuljevic.

Rotary Hedemora delade ut reflexband
Tamara Zuljevic, president för Hedemora Rotaryklubb, Carina Byhlin, rektor för Noas Ark, Margareta Stanley, Hedemora Rotaryklubb, och Celina Ingesson, huvudman för Noas Ark. Foto: Pär Sönnert

Barnen på förskolan blev väldigt glada över överraskningen.
– Egentligen är vi lite sent ute, vi borde ha gjort detta redan i höstas. Men det är trots allt mörkt på kvällarna fortfarande, säger Tamara Zuljevic.
– Och nu är ju barnen beredda inför nästa höst. Dessutom kan föräldrar låna reflexbandet av sina barn, om de själva har glömt reflex, säger Margareta Stanley, från Hedemora Rotaryklubb.

Rotary Hedemora delade ut reflexband
“Egentligen är vi lite sent ute, vi borde ha gjort detta redan i höstas. Men det är trots allt mörkt på kvällarna fortfarande”, säger Tamara Zuljevic.

Förskolan tackade för gåvorna.
– Vad roligt att ni tänkte på oss med reflexerna, detta är värdefullt och uppskattat, säger Celina Ingesson.

Rotary Hedemora delade ut reflexband
Ett 60-tal reflexband har delats ut till barn och personal på förskolan Noas Ark. Foto: Pär Sönnert
[YouPlaySinglePlayer video="2337,1347,315720"]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS